Моноспектакълът "Боже мой“ завладява Solo Act

Фестивалът ще се проведе от 2 до 7 април в Габрово

Моноспектакълът "Боже мой“ завладява Solo Act | StandartNews.com

Моноспектакълът на Христо Мутафчиев „Боже мой“ от Теа Денолюбова на режисьора Стоян Радев ще бъде представен в рамките на деветото издание на Международния фестивал на монодрамата Solo Act, който ще се проведе от 2 до 7 април в Габрово, съобщават от Народен театър "Иван Вазов".

За първи път фестивалът ще има и регионално измерение и по тази причина спектакълът на Народен театър „Иван Вазов“ ще се играе в три поредни дни в три различни града: Дряново (4 април, 19:00 ч., Народно Читалище „Развитие – 1869“), Севлиево (5 април, 19:00 ч., Народно Читалище „Развитие – 1870“) и Габрово (6 април, 19:00 ч., Сцена „Ъндърграунд“ на Драматичен театър „Рачо Стоянов“).

Спектакълът „Боже мой“ пренася зрителите в „Бар Рай (при Юда)“, където самотен мъж седи на маса, обръщайки се към останалите посетители. Мъжът е Христос или поне така твърди. Текстът на пиесата е вдъхновен от романа „Жажда“ на белгийската писателка Амели Нотомб и е написан специално за Христо Мутафчиев от Теа Денолюбова, която има номинация за Награда ИКАР 2024 в категория „Драматургичен текст“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай