Младежкият гостува на театър „София“ с 2 хита

Общинската трупа посреща колеги на откритата си сцена

Младежкият гостува на театър „София“ с 2 хита | StandartNews.com

Фото Иван Дончев

След повече от 3 месеца невъзможност младежкият театър „Николай Бинев“ да представя постановките си пред публика, трупата ще се завърне към срещите със зрители, гостувайки на Откритата сцена „O2PEN“ пред театър „София“ с два спектакъла – „Специални поводи“ на 10 юни от 20:30 часа и „Nordost“ на 23 юни от 20:30 часа.

Зрителите имат възможност да закупят билети за двете представления от касата на театър „София“, както и онлайн на http://sofiatheatre.eu/ и http://www.theatre.art.bg/

Разпространението на SARS-CoV-2 в България прекъсна един изключително успешен и вълнуващ сезон за младежки театър „Николай Бинев“, в който премиери имаха спектаклите „Bai Ganyo”, „По-полека“, „Ромео и Жулиета“, „Ротердам“, „Ние, врабчетата“ и „Вътрешният глас“, а предстоящи премиери очакваха спектаклите „Бившата мис на малкия град“ и „Той е дяволът!“

„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли... по предстоящия си развод.

Фото Guergana Damianova

Поредица от нови срещи, „подправени“ от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.

„Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. Поне така трябва. По принцип на тях присъстваме с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва. Нали са специални поводи! Всъщност, там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. На сватбата на братовчеда Х научаваме от леля Y, че чичо Z (от град N) е починал, но пък жена му е спечелила от лотарията, дъщеря му е приета в университет, а синът му е завършил гимназия с отличие, освен че е получил и шофьорска книжка. И така специалните поводи се умножават сами по себе си, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем. Независимо от повода. Преди всичко да се посмеем!“, коментира режисьорът Петър Кауков.

В „Nordost“ Олга, Тамара и Зура разказват своите истории. Тези три жени преживяват от първо лице терористичния атентат от 2002-а в московския театър на Дубровка. Олга дълго е събирала пари, за да може да купи билети за мюзикъл и да заведе своето семейство. Тамара е лекар от бърза помощ и е в една от повиканите линейки пред театъра, а в последствие разбира, че майка й и дъщеря й са вътре. Зура е един от чеченските атентатори. Съдбите на трите жени се преплитат в един момент на изпитание, събрани от случайността и обстоятелствата. Авторът Торстен Бухщайнер написва пиесата, като използва изказвания на оцелели заложници. Режисьор е Василена Радева, в ролите са Койна Русева, Ангелина Славова, Искра Донова.

Фото Иван Дончев

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай