Вторник,

Младежкият гостува на театър „София“ с 2 хита

От: Агенция Стандарт -
113
Младежкият гостува на театър „София“ с 2 хита
A
A
A

Фото Иван Дончев

След повече от 3 месеца невъзможност младежкият театър „Николай Бинев“ да представя постановките си пред публика, трупата ще се завърне към срещите със зрители, гостувайки на Откритата сцена „O2PEN“ пред театър „София“ с два спектакъла – „Специални поводи“ на 10 юни от 20:30 часа и „Nordost“ на 23 юни от 20:30 часа.

Зрителите имат възможност да закупят билети за двете представления от касата на театър „София“, както и онлайн на http://sofiatheatre.eu/ и http://www.theatre.art.bg/

Разпространението на SARS-CoV-2 в България прекъсна един изключително успешен и вълнуващ сезон за младежки театър „Николай Бинев“, в който премиери имаха спектаклите „Bai Ganyo”, „По-полека“, „Ромео и Жулиета“, „Ротердам“, „Ние, врабчетата“ и „Вътрешният глас“, а предстоящи премиери очакваха спектаклите „Бившата мис на малкия град“ и „Той е дяволът!“

„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли... по предстоящия си развод.

Фото Guergana Damianova

Поредица от нови срещи, „подправени“ от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.

„Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. Поне така трябва. По принцип на тях присъстваме с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва. Нали са специални поводи! Всъщност, там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. На сватбата на братовчеда Х научаваме от леля Y, че чичо Z (от град N) е починал, но пък жена му е спечелила от лотарията, дъщеря му е приета в университет, а синът му е завършил гимназия с отличие, освен че е получил и шофьорска книжка. И така специалните поводи се умножават сами по себе си, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем. Независимо от повода. Преди всичко да се посмеем!“, коментира режисьорът Петър Кауков.

В „Nordost“ Олга, Тамара и Зура разказват своите истории. Тези три жени преживяват от първо лице терористичния атентат от 2002-а в московския театър на Дубровка. Олга дълго е събирала пари, за да може да купи билети за мюзикъл и да заведе своето семейство. Тамара е лекар от бърза помощ и е в една от повиканите линейки пред театъра, а в последствие разбира, че майка й и дъщеря й са вътре. Зура е един от чеченските атентатори. Съдбите на трите жени се преплитат в един момент на изпитание, събрани от случайността и обстоятелствата. Авторът Торстен Бухщайнер написва пиесата, като използва изказвания на оцелели заложници. Режисьор е Василена Радева, в ролите са Койна Русева, Ангелина Славова, Искра Донова.

Фото Иван Дончев


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички