Мариус Донкин прави театрална улица

Направили сме проект, който да помогне за това, каза директорът на Народния театър

Мариус Донкин прави театрална улица | StandartNews.com

Трябва да има театрална улица в София. Това е място, което да бъде на духа, на културата, на живото изкуство. Направили сме проект, който да помогне за това. Новината съобщи в предаването „Беновска пита” по Канал 3 директорът на Народния театър Мариус Донкин.

ВИЖ ОЩЕ: Здравка Евтимова пред СТАНДАРТ: Будител е човек, който цени дарбата на друг

"Няма нищо по-красиво, гостите на София да почувстват духа на града, приближавайки се към Народния театър от улица Съборна", подкрепи го и писателят Здравка Евтимова, която също беше в студиото.

Донкин се възмути от факта, че на площад "Света Неделя" има фермерски пазар и сподели проблемите си, свързани с популяризирането работата на театъра. "Мечтата трябва да е първата стъпка към резултата", подкрепи го Здравка Евтимова.

Именитата писателка отбеляза, че има неща, които парите не могат да купят. "Будителите създават дух и почтеност, които не се купуват с пари. И днес България има своите будители." Тя даде пример за бизнесмени в Перник, които са събрали 50 000 лева за лечението на млада жена.  Тя нарече тези бизнесмени хора, които подкрепят духа на общността.

Според нея талантът е пълна противоположност на раболепието. Ако един талантлив човек продаде таланта си, той го губи. Изкуството е най-краткото разстояние между сърцата. Ако намесим интереса в това кратко разстояние, то тогава връзката се къса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай