Петък,

Мариус Донкин прави театрална улица

От: СТАНДАРТ -
101
Мариус Донкин прави театрална улица
A
A
A

Трябва да има театрална улица в София. Това е място, което да бъде на духа, на културата, на живото изкуство. Направили сме проект, който да помогне за това. Новината съобщи в предаването „Беновска пита” по Канал 3 директорът на Народния театър Мариус Донкин.

ВИЖ ОЩЕ: Здравка Евтимова пред СТАНДАРТ: Будител е човек, който цени дарбата на друг

"Няма нищо по-красиво, гостите на София да почувстват духа на града, приближавайки се към Народния театър от улица Съборна", подкрепи го и писателят Здравка Евтимова, която също беше в студиото.

Донкин се възмути от факта, че на площад "Света Неделя" има фермерски пазар и сподели проблемите си, свързани с популяризирането работата на театъра. "Мечтата трябва да е първата стъпка към резултата", подкрепи го Здравка Евтимова.

Именитата писателка отбеляза, че има неща, които парите не могат да купят. "Будителите създават дух и почтеност, които не се купуват с пари. И днес България има своите будители." Тя даде пример за бизнесмени в Перник, които са събрали 50 000 лева за лечението на млада жена.  Тя нарече тези бизнесмени хора, които подкрепят духа на общността.

Според нея талантът е пълна противоположност на раболепието. Ако един талантлив човек продаде таланта си, той го губи. Изкуството е най-краткото разстояние между сърцата. Ако намесим интереса в това кратко разстояние, то тогава връзката се къса.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички