Четвъртък,

ЛИК публикува последното интервю на Максим Минчев

От: стандарт -
ЛИК публикува последното интервю на Максим Минчев
A
A
A

   

Непубликуван досега сценарий на Антон Дончев, сътворен преди около 7 десетилетия. Откровена изповед на писателя академик пред Максим Минчев, две седмици преди неочакваната смърт на генералния директор на БТА.

Тези и други интересни статии ще намерите в новото издание на ЛИК. То е посветено на един от най-обсъжданите, най-четените и най-превежданите автори на българска литература – Антон Дончев, който стана на 90 години, без ни най-малко да загуби хъса си за работа, мястото си в обществения живот и осанката си на мъдрец.

„Страшно е това, което се случва във Вселената, но нещо ни пази. Иначе по теория на вероятностите не трябва да ни има. Но ние живеем… Ще вървим докрай и ще видим как продължава шествието на живота.” Това казва академик Антон Дончев в разговора с Максим Минчев, по идея на когото ЛИК се завърна на медийната сцена – със специализирани броеве по важни културни теми.

Новото издание на ЛИК поглежда към Антон Дончев от различни страни – на литературата, на историята, на киното, на вярата, на спомените, и не на последно място – на дълбоката му свързаност с БТА. Изявени литератори, историци, филмови дейци и приятели на Антон Дончев проследяват житейския, творчески и академичен път на автора на романа „Време разделно” и други забележителни книги. А актрисата Аня Пенчева си спомня за снимачните дни на едноименния филм по романа. Събрани са и най-ярките отзиви за книгата у нас и в чужбина.

От днес списанието може да бъде закупено в реповете за вестници в страната, в книжарници „Хеликон” и чрез сайта на издателство „Фабер”.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички