Култов наш режисьор се връща на родна сцена!

След седем години нов спектакъл на Александър Морфов

Култов наш режисьор се връща на родна сцена! | StandartNews.com

Страхотна новина за всички почитатели на творчеството на Александър Морфов дойде от драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен - световнопризнатият ни режисьор се завръща на родна сцена!

"След кратък кастинг, Александър Морфов започна репетиции на #Антигона в Драматично-куклен театър "Иван Радоев".

Спектакълът на именития режисьор ще е изграден около версията на Жан Ануи, стъпила върху трагедията на Софокъл, но всеки, който познава театъра на Морфов знае, че сценичният вариант ще се създава в процеса на репетициите.

Морфов е режисьор с остра социална чувствителност и новият спектакъл е своеобразно продължение на търсения в тази посока.

Достатъчно е да си спомним представлението му на "На ръба". Седем години минаха от априлския ден, когато се появи премиерата на тази постановка в България. След дълго прекъсване, отново през април, ще се появи нова премиера на Александър Морфов в България.

Спектакълът не само ще въведе в света на античния мит, а ще ни върне към самите себе си в най красивите ни прояви, когато жаждата за свобода и истина надделява над всичко. На добър час!", написаха на своята фейсбук страница от Драматично-куклен театър "Иван Радоев"-Плевен, който в последно време се очертава като една от най-успешните родни сцени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай