Ковид съсипа бюджета на Де Ниро

Ресторантите и хотели, в които актьорът има дял, все още са затворени заради пандемията

Ковид съсипа бюджета на Де Ниро | StandartNews.com

Робърт де Ниро е претърпял сериозни финансови загуби поради необходимото затваряне на веригата ресторанти „Nobu“, както и хотел „Greenwich“, в които той има дял, съобщи „New York Magazine“, цитирани от БГНЕС. 76-годишният актьор бе покосен и от искането след развода с бившата му съпруга Грейс Хайтауър да възстаниви месечната вноска в кредитната й карта от 50 хиляди на 100 хиляди долара. Де Ниро беше намалил лимита поради несигурната ситуация с ресторанта. Адвокатите на Хайтауър заявиха, че изслушването е свикано не само поради несправедливото намаляване на вноската, но и след като актьорът изгонил бившата си съпруга и техните деца (Хелън, на 8 и Елиът, на 21 години) от дома си в Ню Йорк. 

Page Six съобщава, че „Nobu“ е загубил 3 милиона долара през април и още 1,87 милиона през май. След това Де Ниро трябвало да плати на инвеститорите 500 хилвди долара като част от капиталово вложение, което той взел назаем от бизнес партньори, тъй като „нямал пари“. Според бракоразводното споразумение, Де Ниро трябва да плаща на Хайтауър 1 милион долара всяка година, ако печели 15 милиона долара или повече, с възможност за промяна на плащанията, ако доходът му намалее. По думите на адвокатът му Де Ниро е намалил разходите си драстично. 

Засега съдията на Върховния съд в Манхатън Матю Купър разреши на Де Ниро да се придържа към кредитния лимит от 50 хиляди долара, но той трябва да плати на бившата си съпруга 75 хиляди, за да може тя да намери дом за себе си и двете им деца. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай