Концерт бижу подари на Перник оперният ас Владимир Стоянов

Концерт бижу подари на Перник оперният ас Владимир Стоянов | StandartNews.com

Концерт-класическо бижу подари на родния си Перник преди Нова година свотовноизвестният оперен певец Владимир Стоянов, заедно с оперните величия тенорът Бойко Цветанов, баритонът Добромир Момеков и неговата съпруга Станислава Иванова –сопран, басът Стоян бончев и мецосопраното Катерина Николич – съпруга на перничанина.

Новогодишният оперен концерт бе организиран от кмета на община Перник Вяра Церовска и най-вече желанието на един от най-търсените български изпълнители по света през последните години Владимир Стоянов с желанието да покаже, че в родния му град има класно изкуство. Талантите оставиха без дъх препълнената залата в Двореца на културата в Перник. В салона се притаяваше дъх в началото на всяко изпълнения, а края завършваше с бурни аплодисменти и възгласи.

Талантът на изпълнителите компенсира липсата на декор и оркестър, но те дори и не се забелязаха при професионалното акомпаниране на пианистката Йоланта Смолянова. Изкусно поднесените арии от популярните опери Травиата, Риголето, Макбет, и Трубадур на Верди, Турандот на Пучини, Севилският бръснар на Росини и др. напълниха сърцата и душите на ценителите на класическото изкуство. След финала публиката се изправи на крака пред родните таланти и два пъти ги изкара на бис.

Овации обра при поклона и двумесечния син на Станислава Иванова и Добромир Момеков. Бебето също показа класа, явно по наследство, след като нито веднъж не се издаде зад кулисите докато таткото и майката излизаха на сцената.

Кошници и цветя за прекрасните изпълнения на музикантите връчиха кметът на община Перник Вяра Церовска,близките на оперния ас сем. Костадинови и сем. Живкови и съучениците на Владимир Стоянов от „в" клас. Артистите приеха радушното посрещане с радост и обещаха да повторят подаръка, а кметката управа обяви, че смята да го превърне в традиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай