Кога ще раздават наградите "Грами"

Церемонията ще бъде на 3 април в Лас Вегас

Кога ще раздават наградите "Грами" | StandartNews.com

Церемонията за наградите "Грами", която почита най-добрите музикални изпълнения, ще бъде на 3 април в Лас Вегас, съобщиха световните информационни агенции.

Първоначално тя беше насрочена за 31 януари в Лос Анджелис, но американската Национална звукозаписна академия я отложи заради настъпващата нова вълна заразени с новия коронавирус.

Водещ на събитието ще бъде комикът Тревър Ноа, като то ще бъде излъчено по телевизия CBS и стриймвана на живо от MGM Арена, която е със 17 000 места.

Връчването на отличията бе отложено за втора поредна година. През 2021 г. призовете бяха раздадени на 14 март вместо на 31 януари, както беше планирано предварително.

Номинациите за наградите "Грами" бяха обявени на 23 ноември. Най-много - 11, изненадващо получи музикантът Джон Батист. С по осем номинации следват певецът Джъстин Бийбър, рапърката Доджа Кет и певицата H.E.R. (Габриела Уилсън).

За първи път в историята на водещите музикални отличия в категориите за албум, песен и запис на годината и за най-добър нов изпълнител, известни като голямата четворка, бяха номинирани по 10 изпълнители, припомня БТА. Целта е да се постигне "по-разнообразен музикален пейзаж" по думите на президента на звукозаписната академия Харви Мейсън младши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай