Понеделник,

Христо Гърбов кандидатства четири пъти във ВИТИЗ

От: Агенция Стандарт, кадър bTV -
1059
Христо Гърбов кандидатства четири пъти във ВИТИЗ
A
A
A

„Не знам защо, но дори когато съм сериозен, хората изригват от смях. Още във ВИТИЗ имах такива ситуации. Репетирам драматична роля, а всички се хилят. От друга страна е пълно с хора без чувство за хумор, които се взимат насериозно. Глупави хора, които и други чувства нямат“, сподели Христо Гърбов в "Тази събота и неделя".

Той призна, че от малък е усещал, че ще стане актьор.

„Това някак си ми беше в кърпа вързано и затова мислех за други професии като инженер или лекар. Искаше ми се да намеря лекарство против рака и това ме мотивира. Все пак избрах ВИТИЗ, където кандидатствах четири пъти. Тогава се явяваха по 3-4 хиляди души и на комисията й бе трудно да види дали в теб има някакво зрънце талант“, разказа актьорът, който е приет за студент от същата комисия, която го къса при първото му явяване.

По-късно Христо Гърбов се явява на конкурс за работа в Сатирата и там бъдещата му съпруга Иглика Трифонова го забелязва.

„Видяхме се при общи познати и аз започнах да имитирам един старшина. Иглика, която е сериозен човек и интелектуалец, се поддаде на тези долни имитации“, сподели със смях звездата от „Улицата“, „Столичани в повече“, „Комиците“ и много други тв продукции.

На 14 февруари актьорът ще играе в "Помощ, жена ми е луда", в Културен дом на нефтохимика, Бургас.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com