Холивуд се обедини за Украйна. Силни думи на Копола

Конфликтът в Украйна продължава повече от месец, докато Русия да бомбардира безпощадно страната

Холивуд се обедини за Украйна. Силни думи на Копола | StandartNews.com

Някои от най-големите имена на Холивуд демонстрираха подкрепата си за Украйна на червения килим на Оскарите.

С откриването на 94-ите годишни награди след няколко години, възпрепятствани от ограниченията на COVID, някои актьори използваха този момент в светлината на прожекторите, за да подчертаят тежкото положение на засегнатите от руската инвазия.

Конфликтът в Украйна продължава повече от месец, докато Русия да бомбардира безпощадно страната.

Повече от 1000 цивилни бяха убити, откакто президентът Владимир Путин започна това, което той нарече "специална военна операция" на 24 февруари, пише CNN, предава "Дир".

Руските сили непрекъснато обстрелват ключови градове, включително Харков, Мариупол и Киев, и са насочени към цивилна инфраструктура, включително болници, училища и жилищни сгради, припомня медията.

По време на тричасовата церемония имаше минута мълчание в чест на борещите се за родината и живота си. През 30-те секунди на тишина, вървяха слайдове на екрана с текст: "Бихме искали да отделим минута мълчание, за да покажем подкрепата си за народа на Украйна, който в момента е изправен пред инвазия в собствените си граници. Милиони семейства в Украйна се нуждаят от храна, медицински грижи, чиста вода и спешни услуги. Ресурсите са оскъдни и ние, колективно като глобална общност, можем да направим повече. Молим ви да подкрепите Украйна по всякакъв начин, по който можете #standwithukraine".

Актрисата Мила Кунис каза: "Свидетели сме на силата и достойнството на тези хора, изправени пред такова опустошение и е невъзможно да не бъдем развълнувани от тяхната издръжливост".

Кунис е родена в Черновци, Западна Украйна, и живее там до 7-годишна възраст, когато семейството й се премества в Ел Ей в търсене на по-добър живот.

Заедно със съпруга си актьор Аштън Къчър, Кунис събра около 35 милиона долара (26,5 милиона британски лири), след като създаде фонд за подпомагане на бежанците. Украинският президент Владимир Зеленски лично благодари на двойката за усилията им.

Петдесет години след заснемането на филма "Кръстникът", режисьорът Франсис Форд Копола и актьорите Ал Пачино и Робърт де Ниро се събраха отново на сцената.

Отбелязвайки годишнината на филма, Копола завърши речта си с думите "Да живее Украйна!".

Преди церемонията няколко звезди използваха модни аксесоари, за да отбележат подкрепата си към народа на Украйна на червения килим.

Звездата от "Аквамен" Джейсън Момоа носеше кърпичка в синьо и жълто, подаваща се от джоба на сакото му, вместо бутониера.

"Абсолютно важно е да се повиши осведомеността за бежанската криза. Просто исках да покажа солидарност", каза той.

Джейми Лий Къртис носеше синя бежанска лента на ръката си. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай