Какво ще стане с Оскара на Уил Смит? Говори шефът на актьорите

53-годишният Смит се извини за нападението над 57-годишния Рок на церемонията по връчването на наградите

Какво ще стане с Оскара на Уил Смит? Говори шефът на актьорите | StandartNews.com

Упи Голдбърг, която е ръководител на актьорския бранш на Академията на филмовите изкуства и науки в САЩ, заяви, че Уил Смит няма да бъде лишен от "Оскар"-а си след скандала с шамара, който удари на водещия Крис Рок, съобщава "Дейли Мейл".

53-годишният Смит се извини за нападението над 57-годишния Рок на церемонията по връчването на Оскарите в неделя вечер, като заяви, че поведението му е било "неприемливо и непростимо" и го е накарало да се "засрами".

В понеделник групата, която връчва Оскарите, осъди действията на Смит и заяви, че е започнала официално разглеждане на инцидента, но ръководителката на Академията Упи Голдбърг настоя, че последствията няма да бъдат толкова драматични, така че актьорът няма да бъде лишен от отличието.

По време на гостуването си в американското токшоу The View, Голдбърг, която е действащ управител на актьорския клон на Академията, защити действията на Уил, като се аргументира така: "Понякога се държиш зле".

Уил Смит удари Крис Рок на живо по телевизията, след като комикът се пошегува с косата на съпругата му Джеда Пинкет Смит.

Упи Голдбърг коментира в токшоуто в понеделник: "Мисля, че вероятно са се натрупали много неща. Мисля, че той реагира прекалено остро... Мисля, че е имал един от онези моменти, в които си е казал: "По дяволите, просто спри". Разбирам, че не всички действат така, както бихме искали да действат под натиск. И той избухна… Понякога стигаш до момент, в който се държиш зле. Аз самата съм се държала зле понякога".

Ко-водещата на токшоуто Съни Хостин заяви, че е "изненадана, че Уил не е бил изгонен", и се запита дали има вероятност Оскарът на Голдбърг да бъде отнет. Упи отговори: "Няма да му отнемем този "Оскар".

Въпреки коментарите на Голдбърг се появиха призиви Академията да отнеме на Уил "Оскар"-а за най-добър актьор. Известно е, че в своя етичен кодекс Академията се отнася много лошо към всякакъв вид насилие.

След края на церемонията по награждаването тя написа в Туитър: "Академията не одобрява насилието под каквато и да е форма. Тази вечер имаме удоволствието да отпразнуваме постиженията на нашите 94-и носители на наградите "Оскар", които заслужават този момент на признание от своите колеги и любителите на киното по целия свят".

Академията възстанови своя кодекс на поведение през 2017 г. по време на движението Me Too.

Уил Смит се извини в публикация в Инстаграм профила си, заявявайки, че е "засрамен" от действията си, които шокираха участниците в церемонията, продуцентите и зрителите.

"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Поведението ми на снощните награди "Оскар" беше неприемливо и непростимо. Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джеда беше твърде много за мен и реагирах емоционално. Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Излязох извън кожата си и сгреших. Срамувам се и действията ми не бяха показателни за човека, който искам да бъда. Няма място за насилие в един свят на любов и доброта", написа той.

След това Смит се извини на организаторите и продуцентите на шоуто, пише още БГНЕС.

Крис Рок не е отговорил на извинението на Уил, нито е коментирал инцидента от неделя вечер.

Твърди се също така, че Крис Рок не е знаел, че Джеда страда от алопеция, след като се е пошегувал, че плешивата ѝ глава прилича на "Джи Ай Джейн".

Уил Смит поднесе извиненията си и на семейството на Винъс и Серина Уилямс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай