In Memoriam: Отиде си кралицата на любовния роман

In Memoriam: Отиде си кралицата на любовния роман | StandartNews.com

Британската писателка Жаклин Джил Колинс почина днес на 77 г. в Лос Анджелис. "С огромна скръб ви съобщаваме за смъртта на нашата прекрасна, енергична и единствена по рода си майка, Джаки Колинс, която почина от рак на млечната жлеза. Тя живя пълноценен живот и бе любимка на семейството, приятелите и милионите читатели, които радваше над четири десетилетия", отбелязват от семейството на Колинс. Роднините й добавят, че тя винаги ще остане жива чрез своите герои.
Диагнозата рак на гърдата в четвърта фаза бе поставена на писателката, наричана Кралицата на бестселъра, преди шест и половина години. В последното си интервю от 14 септември в Бевърли Хилс тя разказа, че е написала пет книги и е пътешествала до последно, преди да разбере за диагнозата. Автор е на над 30 романа, продадени в над 500 милиона копия по цял свят. Едни от най-популярните й книги разказват за Холивуд, където от години звезда е сестра й Джоан Колинс. Блясъкът, славата, богатите и красивите са най-честите герои в книгите й, а Лъки Сантейнджело е един от любимите персонажи в историята на съвременните романи. Умението й да разкрива човешкото лице на недостижимите звезди спечели обичта и уважението на милиони жени по света.

Родената в Лондон Джаки на 15 е изключена от училище и заедно с голямата си сестра Джоан отива в Холивуд. Първата й книга е романът "Светът е пълен с женени мъже" от 1968-ма. Тя беше забранена в Австралия и ЮАР и именно скандалът около това произведение помогна на писателката да увеличи продажбите му в САЩ и Великобритания. Сред най-известните й романи е "Холивудски съпруги" (1983), издадена в тираж от над 15 милиона. През 2013 г. кралица Елизабет II награди Колинс с Ордена на Британската империя.

Колинс има три дъщери - Трейси, Тифани и Рори. Първият й съпруг е Оскар Лерман, който умира от рак през 1992-ра, 27 години след сватбата им. 4 години по-късно тя се сгодява за Франк Калканини, който обаче също е покосен от рак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай