Холивуд аплодира "Американска схема"

Гилдията на актьорите вдигна пищен купон в Ел Ей за годишните си награди

Холивуд аплодира "Американска схема" | StandartNews.com

Сандра Бълок обра овациите на модните корифеи при раздаването на наградите на Гилдията на филмовите актьори преди вечер в Лос Анджелис.

Ролята и в "Гравитация" не бе удостоена с отличие, но затова пък тоалетът и го получи на пищната церемония в Холивуд. Всички признаха, че звездата е очарователна в бляскава си зелена рокля на Ланвен без никакви
колиета по врата. Златистите й обувки на

Джими Чу бяха в пълен унисон с чантата и гривната-змия на ръката. За разлика от нея Кейт Бланшет беше абсолютно безлична в бледорозовата си рокля с пайети, но пък си тръгна щастлива от церемонията. Австралийката грабна наградата за най-добра актриса за изпълнението си в "Син жасмин" на Уди Алън.

Гилдията на киноактьорите в САЩ определи звездите от лентата "Американска схема" за най-добрите изпълнители през 2013 година. Криминалната трагикомедия на режисьора Дейвид О. Ръсел по реалната операция на ФБР по борба с корупцията през 70-те и 80-те години на миналия век, чиято премиера беше на 13 декември 2013 г., спечели голямата награда.

На церемонията в Ел Ей получавайки наградата Брадли Купър произнесе слово от името на ансамбъла, който включва още Ейми Адамс, Дженифър Лоурънс и Крисчън Бейл.

Бронзовата фигура, държаща в дясната си ръка трагична, а в лявата - комична маска прибра и Матю Макконъхи - за главната си роля във филма "Далаският клуб на клиентите". Той вече получи "Златен глобус" за нея, а сега очаква и "Оскар. Учудващо е, че в категорията "Най-добър актьор и актриса" Гилдията не номинира нито Крисчън Бейл, нито Ейми Адамс, които се състезават за "Оскар". Приза за най-добър актьор в поддържаща роля бе даден на Джаред Лето за "Далаският клуб на клиентите".

Рита Морено беше отличена за цялостен принос. 82-годишната актриса е една от малцината (и единствената испаноезична сред тях), спечелили ЕГОТ - и четирите големи американски филмови награди - "Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони". Тя е и първата пуерториканка наградена от филмовата академия - през 1962 г.получава "Оскар" за поддържаща роля - Анита в "Уестсайдска история".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай