Гари Олдман води при букмейкърите за Оскарите

Гари Олдман води при букмейкърите за Оскарите | StandartNews.com

Гари Олдман е абсолютният фаворит на букмейкърите за Оскарите при главните роли. Актьорът, който играе Чърчил в "Най-мрачният час", държи 55 процента от гласовете. След него са Тимъти Шаламет („Призови ме с твоето име") и Даниел Калууя („Бягай!") - съответно с по 23 и 10 процента.

При жените първа е Франсис Макдорманд като Милдред в „Три билборда извън града" на Мартин Макдона, а на втора и трета позиция са Сирша Ронан („Лейди Бърд") и Сали Хокинс („Формата на водата").

Наддаванията за мъжете в поддържащите образи сочат първенство за Сам Рокуел („Три билборда извън града") с 44 процента, а при жените състезанието е между Октавиа Спенсър („Формата на водата") с 29 процента и Алисън Джани („Аз, Тоня") с 27 на сто.

При режисьорите екшънът е значително по-напрегнат - Грета Гъруик с „Лейди Бърд" сериозно се е устремила към лидерството, поддържано досега от Гийермо дел Торо с „Формата на водата". Мексиканецът загуби безспорното си първо място след обвиненията, че сюжетът на драмата е плагиатстван от пиеса на Пол Зиндел. След тях с двойно по-нисък шанс според букмейкърите е Кристофър Нолан с „Дюнкерк".

Голямо надцакване има и за най-добър филм - „Формата на водата" и „Три билборда извън града" са с разлика само от три пункта. При сценаристите се залага най-много на „Бягай!" и „Лейди Бърд". При анимациите води „Тайната на Коко", след нея са The Breadwinner и „Бикът Фердинанд". Междувременно продуцентите на Оскарите Майкъл де Лука и Дженифър Тод обявиха още звезди, които ще връчват статуетките - Емили Блънт, Сандра Бълок, Дейв Шапел, Джейн Фонда, Джоди Фостър, Никол Кидман, Матю Макконъхи, Хелън Мирън.

Джими Кимъл, който отново ще води церемонията, заяви в "Добро утро, Америка": "Няма да се шегувам с движението #MeToo. А и шегите ми няма да променят нищо. Вечерта трябва да бъде запомняща се за хората, които са мечтали цял живот да спечелят „Оскар". Церемонията не се провежда, за да изживеем отново сексуалните посегателства и да се превърне в негативно събитие".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай