Фенове на книгата в Харманли сменят четива в „Приказна къщичка“

Фенове на книгата в Харманли сменят четива в „Приказна къщичка“  | StandartNews.com

Хасково. Феновете на историите на книжен носител в Харманли вече ще могат да разменят четивата си на открито и абсолютно инкогнито.

Почитателите на книгите вече могат да ползват „Приказна къщичка", монтирана в Градската градина.

Идеята за монтирането й е на Поетичен клуб „Рими от Белоногата", Градската градина и Информационна агенция „Сакарнюз". Те решили да последват примера на Пловдив и Сливен и да сложат на леснодостъпно обществено място книги, които всеки трябва да прочете.

От „Приказната къщичка" всеки може да си избере четиво. Да вземе книжка и да чете в парка, или у дома си, да я остави за себе си и на нейно място да сложи своя.

Първата партида от книги в къщичката е заредена от личната библиотека на основателката на Поетичен клуб „Рими от Белоногата" Светлана Николова. Едно от томчетата, които тя е донесла е „Спасителят в ръжта"на Селинджър. Сред първите четива е и уникално Свето Евангелие на Матея, което е печатано в Придворната печатница през 1941 г.одина.

Сред първите взети за четене са именно Светото Евангелие и „Лидерът" на Стив Джобс.

Заради големия интерес към книгите, проявен и от децата, организаторите обмислят идеята и за поставянето на нова-по-ниска къщичка, която да е достъпна и за най-малките читатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай