Фенове и приятели изпратиха Димо от P.I.F.

Посмъртно ще има албум с новите песни на групата

Фенове и приятели изпратиха Димо от P.I.F. | StandartNews.com

Стотици фенове и близки на вокалиста на P.I.F. Димо Стоянов го изпратиха в София в храма "Св. Седмочисленици". На поклонението пред музиканта дойдоха много негови приятели, колеги, актьори, както и почитатели на песните на емблематичната българска група. В родния град на Димо – Варна, на плажа пред един от клубовете, където P.I.F. често свиреха, също бе организирано сбогуване с вокалиста. Със свещи и цветя, приятели, колеги и фенове изразиха почитта си към твореца. А в морето бяха пуснати послания.

Посмъртно ще бъдат издадени новите песни на група P.I.F. Това каза за БГНЕС музикалният продуцент Станислава Армутлиева. Тя разказа как преди седмица се е чула с него и са чули новите песни. Армутлиева обеща колкото се може по-скоро албумът да стане факт.

"Димо беше някой, на който аз бях фен. Много ми харесваше неговата театралност, когато прави музика, вдъхновението, с което подхождаше към текстовете. Димо правеше уникални неща с думите. Димо освен това беше много добро момче, много добър човек и не е случайно, че толкова много хора го обичаха и, че толкова много хора скърбят сега", каза Армутлиева и добави, че ще го запомним с безкомпромисния му дух по отношение на правенето на музика.

„Ще го запомня с прекрасните му дълги мигли, с уникалния музикален талант и най-вече с детското сърце, което носеше. Прекрасен човек и приятел”, каза актьорът Деян Донков.

„Димо беше едно слънце, убийствени текстове, убийствена музика. Последно слушах лятото, на морето, страхотно забиха. Много тъжно, че си отива един такъв човек“, заяви от своя страна Иво Казасов от „Акага“.

„Димо беше страхотен човек и много светла душа, и талант, музика, поезия – с това ще запомня Димо. Голяма загуба за българската музика, за българската култура, тъжно наистина“, сподели Графа.

Барабанистът на „Сленг“ и „Ахат“ Алекс каза, че случващото се не е честно. „Димо беше човек, който не спираше да вярва, че нещата ще се оправят. За мен той беше огромен, за мен той още е жив там някъде горе“, каза той и сподели, че при всичките му срещи с него, Димо винаги е бил усмихнат и е носел хубава енергия.

Пейо Пеев от „Спринт“ сподели, че познава музиканта от 25 години и каза, че той е бил много уважителен към поколенията преди него, много отзивчив и се е вслушвал в съветите на по-старите музиканти. „Музиката му не беше за общо ползване, което го различаваше и това може би ни сближи да бъдем близки. Много жалко, че българската музика загуби такъв колега“, заяви той.

Фото Георги Димитров, БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай