Ева пресече пътя на пингвините

Ева пресече пътя на пингвините | StandartNews.com

София. Евелина Борисова, която преди години стартира кариерата си в голямото кино във филм на великия поляк Йежи Кавалерович, а неотдавна натрупа и тв рейтинг в "Седем часа разлика", се срещна с пингвини и китове.

Актрисата, известна с екстремните си пътешествия и с бизнеса си с уреди за подмладяване и разкрасяване, се отдаде на прекрасни емоции при последното си приключение в Антарктика и Патагония. След базовия лагер под Еверест амбициозната дама цяла година мечтае за две неща- да види пингвини на живо и да докара в България първия фраксел, единствената "машина", която заличава белези, бръчки и петна.

Вместо да трупа тен под палмите на топъл остров, Ева посвети две седмици на Антарктика. Истинско изпитание за силата на характера й са били шестметровите вълни в протока на Дрейк и покрай нос Хорн и леденият вятър със скорост 50 възела. Едни от най-опасните морета в света не уплашили тв звездата, която предвидливо се запасила с решителност, лепенки и хапчета против морска болест. Капитанът на кораба обяснил на Ева и нейните спътнички, че са извадили голям късмет, защото ден преди това вълните по същите места били по 15 метра високи. Програмата на тура е включвала срещи с пингвини, но правилата в тези защитени територии не позволяват приближаване на по-малко от три метра до тях. Групата на Ева е трябвало да изчака цялата колона от пингвини да се източи по утъпканото от тях "шосе" и едва тогава да ги последват. Седемдневният тур в природния резерват Торес дел Пайне е включвал по 12 часа ходене в дъждовната ледена планина.

"Беше трудно пътуване. Но благодарение на подобни преживявания човек остава сам със себе си, подрежда мислите си, приоритетите си, анализира живота си от необичайна гледна точка", признава Евелина Борисова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай