Елвис Пресли оживява в нов филм

Остин Бътлър, Том Ханкс и Маги Джиленхол са звездите в историята на Баз Лурман за Краля на рока

Елвис Пресли оживява в нов филм | StandartNews.com

Остин Бътлър, Том Ханкс и Маги Джиленхол са звездите във филма за Елвис Пресли, който снима Баз Лурман /“Великият Гетсби“, “Мулен руж“/. Заглавието все още не е обявено, но затова пък се знае кога ще бъде премиерата - през октомври на 2021-а.

Остин Бътлър, който се появява като серийния убиец Чарлз Менсън младши в „Имало едно време в Холивуд“ на Тарантино, влиза в кожата на Елвис. За персонажа са се конкурирали Ансел Елгорт – когото Стивън Спилбърг хареса за „Уестсайдска история“, Майлс Телър /“Камшичен удар“, „Фантастичната четворка“/ и Хари Стайлс от британската топ група „Уан дайрекшън“. Баз Лурман обаче търси актьор, който не само може да пее, но и да излъчва вътрешната уязвимост на Елвис. Опитът на Бътлър по сцените на нюйоркската театрална улица „Бродуей“ също наклонил везните в негова полза. „И четиримата са изключително талантливи, но след няколко репетиции се убедих, че Остин може да се превърне в артиста, който заема върха в историята на музиката“, мотивира се Лурман.        

Маги Джиленхол играе Гладис – майката на рок краля, наричана от него „най-важната жена в моя живот“. Двукратният носител на „Оскар“ Том Ханкс е прочутият полковник Том Паркър – мениджърът на Елвис, който е и един от злите му демони. Като Присила, съпругата на легендарния музикант, ще гледаме австралийката Оливия Деджонг. Лурман е съавтор и на сценария заедно с отдавнашния си творчески партньор Крейг Пирс.

Според очакванията, сюжетът е за младите години на Елвис, когато той с помощта на Полковника се превръща в музикална икона, която завинаги променя облика на индустрията. Камерите се въртят в Куинсланд в родната на Лурман Австралия.  

Както се знае, продукцията далеч няма да е първата за Елвис Пресли. През 1978-а Джон Карпентър снима Кърт Ръсел като изпълнителя на „Затворнически рок“. В „Елвис среща Никсън“ (1997) като Краля на рока се пробва Рик Питърс, а в биографичната драма на CBS Джонатан Рис-Майерс е чудесен като Елвис. Самият Пресли, който си тръгна през 1977-а само на 42, участва в десетки филми от дебюта му в „Обичай ме нежно“ до последната му роля в игрална продукция през 1969-а „Смяна на навиците“.   

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай