Дарина Павлова се кипри в Иския

Продуцентката отново е в почетния борд на Ischia Smart Film

Дарина Павлова се кипри в Иския | StandartNews.com

За 18-ти пореден път в красивия пристанищен град Иския на едноименния италиански остров от 12 до 19 юли ще се проведе Ischia Global Fest 2020, който събира знаменитости от световната филмова и музикална сцена. Тази година заради пандемията фестивалът променя формата си и се преименува на Ischia Smart Film 2020.

Младите холивудски актьори Роман Грифин Дейвис и Федерико Иелапи, изпълнители на главните роли във хитовите филми „Джоджо Заека“ и „Пинокио“, ще са звездите на фестивала край бреговете на Неапол.

''Даваме началото на кинофорума с тези прекрасни момчета, два уникални таланта, които омагьосаха света. Ние ще ги наградим в името на новото поколение, а в този конкретен момент присъствието им в Иския ще бъде знак за оптимизъм и прераждане'', сподели продуцента Тони Ренис, почетен президент на събитието.

Италианската актриса и продуцент Каролина Роси, дъщеря на покойния легендарен сценарист и режисьор Франческо Рози, ще е шеф на журито и президент на Ischia Smart Film 2020. През миналата година тя представи документален филм за баща си по време на кинофестивала във Венеция. Част от прожекциите по време на кинофестивала ще се провеждат наоткрито сред историческите забележителности на острова - Ischia Porto и Delle Vittorie of Forio.

И тази година в почетния борд на фестивала присъстват имената на Дарина Павлова, продуцента Ави Лернър, Черил Буун Исаак – бивш шеф на Академията за филмови изкуства и науки (AMPAS), холивудския продуцент Марк Кантън, който има във филмографията си почти 400 игрални филма („300“, „Хрониките на Спайдъруин“, „Невъзможно бягство“, „Война на боговете“), италианската легенда Франко Неро, датския режисьор Биле Аугуст, италианския продуцент Андреа Лeрволино, канадския режисьор и сценарист Пол Хагис, английската актриса и режисьор Труди Стайлър и италианския филмов сценарист Енрико Ванзина.

Италианската филмова звезда Мария Грация Кучинота ще открие феста в Иския с премиерата на документалния филм „Il Cinema non si fermà“ (Киното няма да спре). Филмът е заснет изцяло със смартфони, а много от актьорите, сред които Ремо Джироне и Никола Вапоридис, са заснели сцените от своите домове. „Киното няма да спре“ е сюреалистична трагикомедия, създадена във връзка с актуалната пандемична ситуация. Лентата има благотворителна мисия, а средствата от продадените билети ще отидат за подпомагане на подразделенията на Гражданска защита.

Наградата за филм на годината ще отиде при братята Дамяно и Фабио Д`Иноченцо. Режисьорите ще грабнат статуетка за „Лоши приказки“, който се окичи и със „Сребърна мечка“ за най-добър сценарий на фестивала в Берлин.

С приз от бреговете на Неапол ще си тръгне и италианския актьор Алберно Тестоне превъплатил се в образа на Микеланджело Буонароти в биографичната лента на Андрей Кончаловски  „ „Грехът на Микеланджело”.

Фондацията на Леонардо ди Каприо също ще бъде отличена по време на Ischia Smart Film 2020 за своята екологична мисия като част от форума на социалното кино. Режисьорите Фишър Стивънс и Малкълм Венвил ще получат признание за документалната лента „And We Go Green“.

Фестивалът ще има и своята дигитална секция, с която цели да подкрепи целия регон Кампания и Южна Италия като безопасно място за туризъм и релакс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай