Да си приятел на Бога

Да си приятел на Бога | StandartNews.com

Уолш получава завидна известност със своите "Разговори с Бога". Преди да стане популярен, той преживява съкрушителни удари - домът му изгаря, банкрутира, бракът му се разпада, а самият той пострада в тежка катастрофа. Отчаян и уплашен, пише гневно писмо на Бога, Главния виновник за нещастията му. За негова изненада, получава отговор... Настоящата му книга е продължение на този духовен диалог. На фокус са смисълът на живота, смъртта, човешките взаимоотношения.

Николай Майсторов за "Студената пот на дъжда"

Под това заглавие един от най-значимите ни художници Николай Майсторов е обнародвал ("Анго бой") вербалните си видения, споходили го, преди да застане пред статива. Той не е единственият художник, изкушен от словото. Но е роден да бъде единствен, е написал за колегата си Светлин Русев.

"Когато поглеждам в себе си,

аз съм като черна дупка -

погълнала света.

Когато потъвам в себе си,

стигайки дъното -

допирам света.

"Гнездото на окаяните"

е описание на покъртителната история на най-младия член на богатата фамилия Коджабаш (голяма глава от турски език), тясно свързана със султан Махмуд II. Действието се развива преди и след Първата световна война, когато младотурците идват на власт и след тях Кемал Ататюрк.

И младият Коджабаш има несъразмерно едра спрямо тялото глава, което е причина за комплексите му. Въпреки това любовта не го подминава.

"Наръчник на оптимиста"

е дебютният роман на Матю Куик, който вече има и своята екранизация, дело на Дейвид О. Ръсел (осем номинации за "Оскар"). Героят на романа Пат има своя теория, че животът му е филм, режисиран от Бог...

"И се възправи сянка"

е за любителите на войните на извънземните светове. Светият матриарх оплаква загубата на сина си и подготвя военна кампания срещу Свободните пристанища...

"Хигиена на брака"

с автор Ева Соколова съдържа 33 есета, които анализират различни страни от семейния живот и на базата на много примери търсят верния подход в поведението на членовете на семейството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай