БНТ сви двама водещи на новините от други телевизии (СНИМКИ)

От 30 април двете нови попълнения ще четат новини по обществената телевизия

БНТ сви двама водещи на новините от други телевизии (СНИМКИ) | StandartNews.com

Към екипа на емисиите новини „По света и у нас“ по БНТ от 30 април се присъединяват двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов, съобщиха от обществената телевизия.

Ангел Бончев ще започне като водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“.

"Благодаря на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания" за поканата да бъда едно от лицата на обществената телевизия. Всяка работа изисква компромиси, но единствено с истината не бих направил такъв – поемам тази отговорност пред зрителите на БНТ", споделя Ангел Бончев.

Бончев е роден на 14 ноември 1983 г. в град Асеновград. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, в момента следва магистратура в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. От 2005 г. до 2020 г. е водещ на новините в телевизия „Европа“. Автор е на едни от най-популярните православни книги в България през последните години – за живота на св. Ефрем Нови, св. Лука Кримски, св. Нектарий Егински. Някои от тях се разпространяват в Гърция и Румъния.

Костадин Филипов ще води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя.

"За мен поканата на БНТ и на дирекция „Новини и актуални предавания“ да бъда част от екипа на „По света и у нас“ е признание за дългогодишната ми професионална дейност като водещ на новини и актуални предавания. Удоволствие и чест е да работя с колеги, за които достоверността на информацията е най-важна", споделя Костадин Филипов.

Филипов е роден на 24 август 1979 г. в град Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност „Българска филология“, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в телевизия „Евроком – Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната емисия новини и „Темата на Нова“ в Нова телевизия. Професионалният му път минава също през TV7 и bTV. Автор е на две книги, както и на текстове на песни за Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Панайот Панайотов и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай