БГ дъщерята на Борат побърка Америка

Мария Бакалова партнира на скандалния Саша Барън Коен в новия му филм за казахския чешит

БГ дъщерята на Борат побърка Америка | StandartNews.com

Мария Бакалова, една от най-младите надежди на родното кино и дъщеря на Борат в новия филм на скандалния Саша Барън Коен, на чист български език пред милионна американска аудитория поиска от Джими Кимъл да й даде панталоните си. Култовият водещ се отнесе съвсем сериозно към мерака на момичето. „Тя е добър крадец и е много буйна”, я представи Борат, след като се оказа, че „дъщеря му” е свила снимка в рамка от шоуто. „Тати ми купи голяма златна клетка”, повали се Мария, докато беше в образ и показа среден пръст в ефира на едно от най-известните предавания в Щатите.

Хубавицата от Бургас, която е ученичка на Иван Добчев в НАТФИЗ, няма спирка в идиотските ситуации, с които прелива комедията. Някои от тях са направо драстични. Бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани – личен адвокат на Доналд Тръмп, е заснет да си бърка в гащите в един от епизодите на "Борат" 2. 76-годишният мъж го прави пред Мария, която се представя за журналист от консервативна телевизия. Двамата се срещат в хотелска стая след "интервюто" и ексградоначалникът започва да прави комплименти на госпожицата. Докато Джулиани ляга на леглото и пъха ръцете си в панталона, Борат влиза в стаята, облечен с розово бельо и се обръща към смутения юрист: "Тя е на 15. Тя е много стара за теб". През юли в интервю за "Ню Йорк пост" Джулиани коментира, че е приел интервюто за сериозно и се е обадил на полицията, след като Коен е нахлул в стаята. Адвокатът твърди, че си е оправял ризата, когато е бил заснет. "Този човек нахълта, носейки откачено, бих казал розово трансполово облекло", каза още Джулиани. Той добави, че е фен на някои от филмите му. Според Джулиани "Борат" е опит да се отклони вниманието на избирателите от скандала около Хънтър Байдън, сина на Джо Байдън.

Мария Бакалова, която неотдавна завърши Академията, записа сериозни постижения още в началото на кариерата си – игра майката на Иван Бърнев в „Бащата” на Петър Вълчанов и Кристина Грозева, където се появява в ретро кадри, напомнящи екранната естетика от 70-те, и в „Като за последно“ на Ивайло Пенчев, където е изкусителка на 70-годишен мачо, в чиято кожа влиза Васил Банов. Мария има и награда за най-добра актриса от фестивала в Торонто за ролята си във филма на Вал Тодоров „Трансгресия” и номинация от Queen Palm International Film Festival в Палм Спрингс. Зрителите я познават още от „ХІІ А” и „Ангели”.

Мария работи в Европа в тандем с Юлиан Костов, който отдавна снима с някои от най-елитните световни режисьори. Именно той я изпраща на кастинга за продължението на бруталната комедия на Саша Барън Коен, който разсмя света с "Бруно", "Диктаторът" и "Али Джи".  "Borat Subsequent Moviefilm" е продължение на хита от 2006-а, който спечели 260 милиона долара и номинация за "Оскар". "Борат" 2 беше заснет през лятото, докато САЩ отслабиха мерките срещу коронавируса. Премиерата е на 23 октомври в „Амазон Прайм“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай