БГ актриса снима с Никълъс Кейдж

Катрин Ванкова от 5-годишна живее в Испания

БГ актриса снима с Никълъс Кейдж | StandartNews.com

Катрин Ванкова, която от 5-годишна живее с родителите си в Испания, е новата партньорка на Никълъс Кейдж. Българката е рамо до рамо с холивудския ас във филма „Непоносимото тегло на огромния талант“. „Той не е биографичен, но в него Кейдж играе като Кейдж“, коментира младата актриса в „Събуди се“. Сред  другите звезди в лентата са Нийл Патрик Харис, познат от хитовия ситком „Как се запознах с майка ви“, и Педро Паскал.

„Никълъс е голям професионалист и дистанциран човек. Той живее в свой свят – често не е ясно дали е той или е в роля отпреди 20 години“, споделя още Катрин. Снимките продължават месец в Будапеща – по-дълго от предвиденото заради заразени в екипа с коронавирус.

Катрин попада от раз в „Непоносимото тегло на огромния талант“ – след първата проба предполага, че ще я викат за втора и трета, но като на сън чува думите: „Ролята е твоя“. „Ролята ми не е голяма, но е много важна, за да се открои главната линия в сюжета“, обяснява Катрин.  По същия неочакван начин попада и в Националния театър на Каталуния. Кастинг директорът на трупата я гледа в сериал, а после й звъни по телефона, за да я покани на прослушване. То е много тежко и продължава два часа – но след него тя се качва на престижната сцена.

Катрин вече мечтае да влезе в българския филм, а сега работи по авторски проект за различните сексуалности. Нарича индустрията „машина за пари“. „Често се чувствам като продукт“, категорична е Ванкова.   Тя се занимава още с фотография, като в социалните мрежа използва пceвдонима „Матилда беше тук“. И се оказва, че нейната крайна цел не е Холивуд.          

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай