Безос показа първи кадри от най-скъпия сериал някога

„Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ тръгва от 2 септември тази година

Безос показа първи кадри от най-скъпия сериал някога | StandartNews.com

Книгата на Дж. Р. Р. Толкин промени литературата, трите филма по нея белязаха киното, а сега от компанията „Амазон“ са си поставили за цел да влязат в историята на телевизията със сериал, вдъхновен от „Властелина на пръстените“. Почитателите на фентъзи жанра получиха първия тийзър трейлър на сериала „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“.

В тийзъра се чува гласът на шведската актриса Морвет Кларк (Morfydd Clark), която ще изпълни ролята на Галадриел в новия сериал, пише ladyzone.bg. Тя чете познатия текст от началото на „Задругата на пръстена“: „Три пръстена за елфите-крале под този небосводи седем за джуджетата в дворците им от камък,да вземат девет хората със краткия живот,един — за Мрачния владетел с трон от черен пламъкв страната му Мордор, където тегне мрак.“

Във филмите на Питър Джаксън ролята на Галадриел се изпълнява от носителката на „Оскар“ Кейт Бланшет, която обаче няма да видим в новия сериал.

С бюджет от 465 млн. долара, първият сезон от „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ ще е най-скъпият, правен някога. Всеки епизод ще струва над 50 млн. долара и само първият сезон ще струва с над 100 млн. повече, отколкото трите по-стари филма взети заедно.

Самият Джеф Безос е ангажиран с проекта. Милиардерът е много голям почитател на творчеството на Дж. Р. Р. Толкин и лично е водил преговорите за закупуване на правата за създаване на сериал по книгите.

Ще можем да гледаме „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“ от 2 септември тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай