Белият дом: Под заплаха

Авторът на "Денят на независимостта" изпитва американската сигурност

Белият дом: Под заплаха | StandartNews.com

Режисьорът Роланд Емерих, който създаде епичните "Денят на независимостта" и "След утрешния ден", донесли около 30 милиарда долара приходи, стои зад новия екшън "Белият дом: Под заплаха". Напрегнатият филм е по сценарий на Джеймс Вандербилт. Сигурността на САЩ е сериозно застрашена в нейното сърце - резиденцията на президента. В най-известната американска сграда ще се развихрят какви не каскади, неслучайно екипът строи два пъти Овалния кабинет. Спалнята на президента пък е обзета от пламъци, експлозии и вода. В неговата роля е страхотният Джейми Фокс, който направи незабравимо изпълнение в "Джанго без окови" на Куентин Тарантино. "Като актьор, който иска да стане режисьор някой ден, се възхищавах от погледа и обхвата на Роланд Емерих. Чудех се как ще успее да заснеме това. Всеки път, когато имах възможност, го наблюдавах или надничах през рамото му в записките. Беше много яко. От друга страна, Роланд е страхотен с актьорите - той дава възможност да изразят своето мнение и идеи и след това ги оформя по най-подходящия начина", разказва Фокс.

Главен в екшъна обаче е най-новият секссимвол в Холивуд - Чанинг Тейтъм. Той е Джон Кейл, бивш войник, ченге и разведен баща, който се опитва наново да изгради живота си, особено когато става дума за отношенията с дъщеря му.

"Той е добър и грижовен татко, който винаги е искал да бъде герой в очите на момиченцето си. И сега, когато осъзнава, че поради грешките не може да изпълнява мисията, си казва: "Тя боготвори президента - ако не мога да бъда нейният герой, то ще помогна в опазването на човека, който е." Но на Чанинг му отказват на молбата да работи в тайните служби за защита на президента. Той не иска да разочарова малкото си момиченце с тази новина и я завежда на обиколка в Белия дом минути преди комплексът да бъде превзет от тежко въоръжена група. Правителството изпада в хаос, а Кейл ще се окаже единственият, който може да спаси дъщеря си, президента и страната.

Маги Гиленхал, позната от "Черният рицар", също е във филма. Тя е изключително находчивата и непоколебима Карол Финерти, специален агент, който помага на Джон Кейл и президента Сойер да отблъснат безмилостни наемници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай