Банкси се завърна! Къде е новият му графит

Появиха се множество теории за значението на произведението

Банкси се завърна! Къде е новият му графит | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Анонимният британски уличен художник Банкски потвърди в профила си в Instagram, че стои зад графит, който беше забелязан за първи път във Финсбъри Парк в Лондон, съобщи "Гърдиън".

В произведението на изкуството фигура на жена изглежда е напръскала зелена боя върху бяла стена зад дърво, като по този начин създава ефект на оптична илюзия на зеленина отдалеч.

Банкси, който никога не е бил официално идентифициран, сподели снимки "преди и след" в Instagram, пише БГНЕС.

Художникът не е надписал публикацията, което предизвиква множество теории за значението на графита.

Някои хора смятаха, че това е послание за надежда на фона на климатичната криза, което Банкси, който е родом от Бристол в югозападна Англия, използва своите произведения на изкуството в множество предишни случаи.

Други предполагат, че това е песимистичен поглед към околната среда или коментар за зеленото измиване, тактиката, която ООН определя на уебсайта си като „подвеждане на обществеността да вярва, че компания или друго образувание прави повече за опазване на околната среда, отколкото всъщност“.

Документалистът Джеймс Пийк, създателят на радиосериала на Би Би Си „Историята на Банкси“, каза, че посланието е „ясно“, че „природата се бори и от нас зависи да ѝ помогнем да се възстанови.“

„Така че, когато се отдръпнете, изглежда, че дървото е оживяло, но по забележимо фалшив и синтетичен начин“, каза той на телевизионния оператор. „И това е доста фино за масивно дърво, бих казал.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай