Ален Делон е поискал да умре чрез евтаназия

Актьорът вече е направил завещанието си, разкрива синът му

Ален Делон е поискал да умре чрез евтаназия | StandartNews.com

Френският актьор Ален Делон е поискал да умре с помощта на евтаназия. За това говори синът му Антъни в интервю за RTL, пише Лента.ру.

По думите на Антъни,  баща му е обявил намерението си да направи евтаназия в Швейцария и вече е направил завещание. Антъни Делон допълни, че е обещал да бъде с него, когато той реши да направи подобна стъпка.

По-рано Ален Делон в интервю за TV5 Monde призна , че не е против евтаназията. „Първо, защото живея в Швейцария, където евтаназията е законна, а също и защото го намирам за най-логично и естествено. От определена възраст, от определен момент имаме право да отидем в ада тихо - без болници, инжекции и всичко останало“, казва актьорът.

На 14 юни 2020 г. Делон беше откаран в клиниката Neuilly-sur-Seine в предградията на Париж. Той бе хоспитализиран поради повтарящи се пристъпи на мигрена. По-късно големият му син Антъни Делон каза, че актьорът е получил инсулт и сега се възстановява в швейцарска клиника.

Звездата на Делон в киното изгря след заснемането на филмите  "Роко и неговите братя" и "Леопардът". За участие в последната лента през 1963 г. той е номиниран за наградата „Златен глобус“ като „Най-обещаващият млад актьор“. Отличен е с наградата "Сезар" за най-добра мъжка роля във филма "Нашата история". Има три режисьорски филма: „Зад кожата на полицай“, „Шок“ и „Неукротим“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай