9000 лева за картина на Милото

Родни звезди рисуваха за "Осмото чудо" на ансамбъл "Българе"

9000 лева за картина на Милото | StandartNews.com

Картина на актьора Калин Сърменов, рисувана в Париж преди близо двадесет години, бе продадена на търг за 9000 лева. Купи я благодетелят на ансамбъл "Българе" Ян Андестън. Милото от "Седем часа разлика", е един от най-добрите рисувачи сред артистите. Той е завършил художествена гимназия, преди да се качи на сцената.

Влади Въргала донесе още неизсъхналите си слънчогледи. Намигане към Ван Гог видяха познавачите в творбата му. Първоначално обявената цена от хиляда лева бързо стигна 4000. Плати ги бизнес дамата Весела Барбукова.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова се представи с акварела "Шевица от Шопско". 4000 лева за него плати бизнесменът от Ямбол Стоян Проданов. Той я подари на ръководителя на трупата Христо Димитров с пожелание скоро да има жилище, в което да я закачи.

Асен Блатечки, който в младежките си години също е мислел да става художник, даде оригиналния си графичен портрет и хукна на снимки. Творбата му бе оценена за 2200 лева.

С пищен благотворителен бал в хотел "Шератон" Христо Димитров и танцьорите от най-голямата частна фолклорна трупа в Европа посрещнаха единадесетия й рожден ден. Точно в полунощ в сряда уникалните гласове тримата тенори запяха "Моя страна, моя България" и бе разрязана тортата. Парите, събрани от кувертите за бала и търга, са предназначени за подготовката на новия проект на ансамбъла "Осмото чудо". Гостите видяха една от картините на спектакъла, посветена на Георги Кондолов.

Легендата разказва, че смъртнораненият войвода заповядал на своите бойци чрез жребий да определят кой от тях да вземе пушката му и да го убие, а на гроба му да играят хоро, за да не разберат турците къде е заровен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай