3 месеца аху-иху

3 месеца аху-иху | StandartNews.com

"Грандиозният финал" на родните телевизионни шоута от поредния сезон вече е в историята. От "Като две капки вода" и "Звездни стажанти" по Нова твърдят, че са ударили конкуренцията в земята. В първото родни знаменитости имитираха световни певци, повечето от които бяха известни в близкото минало. Във второто напористи публични персонажи изпълняваха задачите на бизнесмена Стефан Шарлопов. Предаването обаче беше трудно гледаемо заради тоталната липса на креативност. "Отборът" и "Ангелите на Шарлопов" предложиха лесно смилаема дъвка за очите. Но и двете продукции на Нова не пропуснаха да бъдат "социално ангажирани", занимавайки се с благотворителност. Така към Министерството на образованието и науката потекоха над 42 000 лева от името на рапъра 100 кила, за да бъде възстановен детският лагер във варненския квартал "Аспарухово". Чекове от по 1000 лева пък бяха разпращани най-често за лечение на тежко болни от сцената на "Капките". Телевизията ясно показа на институциите в шеги и закачки, че можем да се справим и без тях. Каквото и да куца в държавата, не се безпокойте - звездите ще помагат.

Би Ти Ви пък предложи кулинарното "Мастър Шеф", в което някои хора, които не могат да изпълнят рецепта за крем карамел, са обявени за най-добрите готвачи в България. Леко странен е фактът, че от телевизията го обявиха като "най-положителното шоу". Отношенията между състезателите бяха сравнени с "гавра с труп", а членовете на журито се държаха така, че да ни стане жал за конкуриращите се мъже и жени. Виктор Ангелов театрално мяташе лъжици в изблик на погнуса и потрес от горките мераклии за кулинарна слава. С всеки изминал епизод сълзите се увеличаваха успоредно със "спортната" злоба. Не стана ясно защо победителят получава пари, осигурени от рекламодателя, които трудно биха стигнали за отваряне на ресторант. Никой не е чул за миналогодишния отличник, нали?

България намери таланта си в брас бенд от Монтана. Критериите и оценките на Любо Дилов, Асен Блатечки, Михаела Филева и Ицо Хазарта се изчерпваха до "трябва да ми е интересно" и "готино". Накрая "България" определи своя фаворит - и му отреди 50 бона. Никой от досегашните първенци в "Талантите" не направи мечтаната кариера.

3 месеца по-късно все повече се убеждаваме, че родните канали си играят на дребно или по на едро с комплексирани знаменитости, които са на ведомост при тях. А бляскавото бъдеще на победителите от форматите уж им е в кърпа вързано. След цялата дандания и "светски" панаир обаче остава единствено облекчението на зрителите, че всичко свърши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай