250 пъти "Контрабасът" в Народния

250 пъти "Контрабасът" в Народния | StandartNews.com

Празничното представление е на голямата сцена на 16 ноември

Валентин Ганев излиза за 250-ти път в "Контрабасът" - един от най-добрите моноспектакли през последните петилетки на родния "Бродуей". На 16 ноември отличният актьор ще завладее голямата сцена в Народния театър. Той обаче ще я сподели с още артисти. Мощен саунд от китари е сред изненадите за юбилейното представление, което по принцип се върти в камерната зала на четвъртия етаж.

Ганев отново ще демонстрира перфектната си професионална техника, изключителната си емоционална памет, спортменски трениниг и дори ината си. Някога, на премиерата преди 15 години, Вальо накара цяла София да говори за неговия герой - маестрото на контрабаса, отчаяно влюбен в оперна дива и депресиран от незабележимостта на любимия му инструмент сред баш тузарите като пианисти и цигулари. Затворен и захлупен в тясното пространство под оркестъра, той ту се идентифицира с любимия си контрабас, ту се дистанцира от него, търсейки себе си в контрастите - колкото парадоксално, толкова и комично. После, на 100-то Ганев миксира смешното и драматичното, действителността и фикцията, страстта и страданието. На представление номер 200 неговият контрабасист вече беше интелектуалецът, който подлага на яростна ирония не само околните, но и себе си.

Авторът Патрик Зюскинд пише: "Завърших този текст през лятото на 1980 г. Ръководех се от собствения си опит- защото и аз прекарвам значителна част от живота си в стаички, които напускам с голямо усилие. Надявам се някой ден да открия толкова тясна стаичка, че да се уморя от самотата. Тогава ще напиша пиеса за двама в повечко стаи". Валентин Ганев и неговият контрабас са гледани и слушани от над 30?000 зрители у нас, в Лондон, Бостън, Ню Йорк, Москва, Струмица и Белград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай