Янев пак шокира мрежата! С това послание

Пак сбърка снимки в хубликациите си

Янев пак шокира мрежата! С това послание | StandartNews.com

Бившият служебен премиер Стефан Янев покорява нови "върхове" в комуникацията си през Facebook, след като дори коалиционният му партньор Стефан Софиянски се усъмни дали профилът му не е хакнат заради безсмислените публикации в стил "Защо тръбата е цяла", пише Булевард България.

Този път Янев - или човекът, на когото 62-годишният председател на "Български възход" е поверил паролата си - е решил да иронизира Софиянски и вероятно да направи тънък намек към опонентите на проруската му линия, като публикува снимка от протест в Прага с коментар: "И на тези явно са им хакнали фейсбука...".

В типичния стил на предизборните си постове - Янев не дава никакъв контекст за това, което се опитва да каже.

Коментиращите му привърженици явно приемат посланието му като препратка към демонстрацията от 4 септември в Чехия, при която проруски организации излязоха на протест с искане за ново споразумение с "Газпром" за продължаване на доставките на руски газ и за прекратяване на изпращането на оръжия към Украйна.

Фотографията на Стефан Янев обаче няма нищо общо със събитието, за което може да се предположи, че прави връзка.

Всъщност - снимката е направена през юни 2019 г., а причината е недоволство срещу бившия премиер на страната Андрей Бабиш, който напусна управлението в края на 2021 г.

Кадърът има историческа стойност, тъй като улавя атмосферата от най-големия протест в Чехия от падането на комунистическия режим насам, с участието на около 120 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай