Вторник,

Валентин Тончев, ДПС: Властта е легитимна, когато се упражнява в среда на дискусии

От: СТАНДАРТ -
1221
Валентин Тончев, ДПС: Властта е легитимна, когато се упражнява в среда на дискусии
A
A
A

Водачът на листата на ДПС в столичния 23 МИР Валентин Тончев се върна в студентските години. Но вече като гост-лектор. Да се изправиш пред аудиторията, по неговите думи, далеч не е лек изпит. Особено когато срещу теб стоят будни хора с позиции. 

Разговорът беше фокусиран върху политическото лидерство в Европа и в България. А също и върху липсата му. Тончев сподели своя опит относно процесите на взимане на решения в ЕС, както и за формите за участие на гражданите. 

„Обединихме се около принципа, който винаги съм отстоявал – властта е легитимна, когато се упражнява в среда на дискусии. Когато води гласа на разума, а не най-силният глас. Истинските лидери владеят именно това изкуство - на приобщаване чрез диалог.", каза Валентин Тончев.

Според него същото важи и за образованието, защото само личност може да оформи личности.

Попитан за неизбежните бариери и предизвикателства Валентин Тончев отговори: „Младостта ви не трябва да ви спира да бъдете активни граждани и да участвате във взимането на решение. Днес повече от всякога се нуждаем от млади и активни хора, защото те са пулсът, спрямо който тупти сърцето на всяко общество“.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията