Неделя,

С молебен и водосвет партия МИР откри предизборната си кампания

От: Стандарт -
2451
С молебен и водосвет партия МИР откри предизборната си кампания
A
A
A

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) откри днес предизборната си кампания с молебен и водосвет за здраве, успех и благополучие на целия български народ. На водосвета в столичния храм „Св. Вмчк. Георги Победоносец“ присъстваха председателят на партия МИР Симеон Славчев, членове на ръководството, водачи на листи и кандидати за народни представители.

„Партия МИР отстоява демократичните, моралните, семейните и християнските ценности, а една от целите на партия МИР е да върнем нормалността и държавността в страната и да спрем разделението в българското общество. Историята е доказала, че само тогава, когато българите сме единни успяваме да постигнем всяка наша национална цел.“ Това каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев по време на откриването на предизборната кампания на партията в София. Той подчерта, че православието и вярата са съхранили България и българския народ през всички трудни векове и години и че днес повече от всякога българското общество се нуждае от обединение.

„Партия МИР налага нов стил и модел на правене на политика чрез морал, ценности, експертност и професионализъм и доказателство за това са нашите листи. В тях са едни от най-добрите експерти във всички сфери, преподаватели във висшите учебни заведения, учители, доктори, адвокати, дипломати от кариерата, инженери, мениджъри, общественици, културни дейци, спортисти, представители на малкия, средния и фамилния бизнес, производители, докторанти, както и много млади хора“, заяви още председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е единствената партия, която предлага обединение и национален консенсус около пет национални приоритета. Това са работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика.

„Реализацията на тези пет национални приоритета ще превърнат България в силна социална, индустриална и уважавана държава, а българския народ проспериращ и щастлив. Именно за това предлагаме всички национално отговорни политически партии да водим диалог и да се обединим около тези пет приоритета, които да станат основа за съставянето на следващото правителство“, заяви Симеон Славчев.

Той подчерта, че най-сериозният проблем на България през изминалите тридесет „демократични“ години е въпросът за качеството, подготовката, компетентността, ценностната система и, най-вече, за ефективността на управляващите, измерима с качествени критерии.

„Партия МИР предлага в България да бъде въведена чрез закон Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление. Първостепенна задача е в управлението да бъдат привличани признати и доказани професионалисти и експерти и за това партия МИР предлага в Конституцията на България, както и в законовите и подзаконовите актове да се регламентира, че заемането на управленски позиции в държавата се осъществява само по строго определени правила и само след преминаване през конкурси, провеждани от специалисти в дадената област. Всичко това ще гарантира коренно различен подход при подбора на управленските кадри в страната, които ще бъдат компетентни, експерти и професионалисти“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта още, че за да е здраво и устойчиво едно общество, не трябва да съществува дисбаланс между справедливостта и свободата, а идеологията, която партия МИР изповядва ще даде на българите възможността да си избират само онова управление, което ще им гарантира достойно съществуване и неограничени възможности за личен успех и развитие.

„Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем нормалността в България. Именно за това партия МИР подава ръка на всички честни, морални, инициативни и родолюбиви българи, както и на всички граждански, неправителствени и браншови организации и предлагаме да обединим усилията си и заедно да превърнем България в силна, социална, индустриална и морална държава“, каза още Симеон Славчев.

Той подчерта, че коалиционният партньор на МИР са българските граждани и именно за това слогана на кампанията е  мускетарското мото „Един за всички, заедно за България!“.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com