Вторник,

Мая Манолова за горивата: Няма повече да плащаме по левче отгоре

От: Иван Ангелов -
2135
Мая Манолова за горивата: Няма повече да плащаме по левче отгоре
A
A
A

Екипът на "Изправи се, България" организира и проведе протестно автошествие в София в неделя, което стартира от централата на Лукойл, премина през “Триъгълника на властта”, площада пред Парламента, по бул. Цариградско шосе и бул. Ал. Малинов и накрая финишира пред Народното събрание с традиционно българско хоро.

Поводът за протестната акция са високите цени на горивата и спекулативно завишената цена с 1 лв. върху бензина и дизела. Част от кампанията „Антиспекула“ на формацията е въвеждане на таван на цените на горивата – до 2,50 лв. за литър

„Това автошествие нямаше да бъде необходимо, ако корупцията в горивата не беше факт, нямаше да бъде необходимо, ако моделът Борисов не се беше превърнал в модела Василев и Петков“ – каза лидерът на "Изправи се България", Мая Манолова.

„Нямаше да е необходимо да правим това шествие, ако промяната не се беше превърнала в подмяна и не беше подредила своите приятелски фирми във веригите за доставки, така бензинът скочи над 3 лева“ – заяви Манолова по време на протеста.

В шествието на "Изправи се, България" се включи и карикатурният образ, който от формацията използваха в предходните кампании “Тулупчо” - който показваше чекмеджето си пълно с пачки евро и носеше куклите “Кирчо и Кокорчо”, за да покаже, че порочните модели в управлението не са разградени, а се повтаряха и от кабинета на “промяната”.

В шествието взеха участие десетки автомобили, като немалка част от тях се включваха поетапно по време на пътуването.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com