Ляв политолог заподозря нечиста връзка между ПП и ГЕРБ

Всичко е свързано нсъс списъка "Магнитски" става ясно от думите на Калоян Методиев

Ляв политолог заподозря нечиста връзка между ПП и ГЕРБ | StandartNews.com

Социалистическата партия е желан партньор от всички групи заради диалогичността си. Единствените нежелани от всички са "Възраждане". Списъкът "Магнитски" може да е лепило, а не разделителна линия между ПП и ГЕРБ, иначе те нямат особено големи различия. Това заяви пред Нова нюз политологът Калоян Методиев.

Относно споровете покрай премахването на Паметника на Съветската армия той открои две групи. "Принципната - ДСБ, СДС и БСП, както и безпринципната - на ГЕРБ и Борисов по-специално. Имаше цялата власт и не направи никаква стъпка, за да премахне монумента. Използва се ситуацията за предизборна цел, за да се откъснат няколко гласа от ДБ. Към ГЕРБ се причисляват и "Възраждане", които ескалират, твърдейки, че ще се стигне до гражданска война", коментира той. И потвърди, че ще гласува на хартия.

По думите му ПП и ГЕРБ се замерят с компромати. "Не се знае как ще се разместят местата на партиите, така че е трудно да се прогнозира. Паметникът може да мобилизира нови групи за гласуване. Скептичен съм колко от изкуствените проекти ще влязат - те или са свързани с Дубай или с президента. Те са част от разкалването на терена. Ако първият мандат се провали, не се знае дали вторият и третият няма да се получат", смята Методиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай