Събота,

Карадайъ в Монтана: В трудни и тежки времена винаги идва ред на ДПС

От: Агенция Стандарт -
2693
Карадайъ в Монтана: В трудни и тежки времена винаги идва ред на ДПС
A
A
A

В трудни и тежки времена винаги идва ред на ДПС. Защото нашата философия е на заедността, на обединението, а не на червените линии и на разделението. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Монтана.

Монтана2022 2

Промяната, която всички очаквахме, не се случи. Тези, които се самонарекоха промяна, се превърнаха в провал. Те заложиха на реваншизма и омразата, които бяха и в политиката на ГЕРБ, заради което ние години наред призовахме за демонтаж на модела ГЕРБ, припомни Карадайъ.

Монтана2022 3

Българските граждани са тези, които дават, но и които взимат властта. Позволихме си лукса 12 години да се руши нормалността в политиката. След това си позволихме да дадем надежда на случайни минувачи в политиката, заяви лидерът на ДПС.

Монтана2022 1

Време е да заложим на сигурността. В ДПС са експертизата и опитът, и ключът към решаването на проблемите на хората. Да гласуваме с разум и отговорност, защото обедняхме и като хора, и като народ, и като държава, каза още Карадайъ.

Да не се връзваме на една дъвка, която повтарят ГЕРБ и "Продължаваме промяната" - че след тези избори ще има нови, призова зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов.

Тази въдица хвърлят хора, които хитруват, правят го основно двете големи партии, за да може всички сега малко да поизчакаме, обясни той.

Истината е, че тези избори решават всичко. И ГЕРБ, и "Продължаваме промяната" много добре знаят, че тези избори са им генералната репетиция за местния вот догодина. От резултатите на тези избори в общи линии ще им е ясно какво ще се случи догодина на местния вот. Затова ние, в ДПС, трябва да си свършим работата, подчерта зам.-председателят на ДПС.

ДПС вдига високо летвата и за тези избори, и за местните, категоричен бе и водачът на листата на ДПС в Монтана Димитър Аврамов.

Справяхме се досега добре, от тук нататък зависи от нас да вземем едно достойно място, за да докажем силата ни. Всичките ни опоненти са респектирани от нас, каза той. Аврамов посочи и целта на предстоящия местен вот идната есен - "още повече кметове на населени места и зам.-кметове на общини, както и кметове на общини".

17,3 % е инфлацията в България по данни на статистиката. Тя обаче е много по-висока, ако вземем малката потребителска кошница. Инфлацията е чисто български феномен, не са верни приказките на досегашните управляващи, че е привнесена отвън, защото ако беше така, поскъпването щеше да е 8 процента, обясни  един от най-големите експерти по социална политика в България и кандидат за депутат от ДПС д-р Хасан Адемов.

Хората обедняха, искат стабилност. Оказа се, че без Движението за права и свободи няма стабилно управление. Ние, в ДПС, поставяме нашия акцент върху сигурността и стабилността. Това означава стабилни работни места, стабилни политики, стабилни доходи, които да покриват инфлацията. И сигурност, която да позволи реализирането на всички политики, заяви Хасан Адемов.

Дошло е важно време - на стабилните политически партии, които са последователни в отстояване на европейските политики и ценности в подкрепа на хората. ДПС е такава партия, както в национален, така и в международен план, изтъква лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

По думите му Движението винаги е било радетел на това България да бъде част от НАТО и ЕС, защото НАТО е отбранителният съюз, който ни дава сигурността, а ЕС осигурява развитие, технологии, препитание. Но то не трябва да е обърнато само към големите европейски столици, а и към по-слабо развитите региони като Монтана, категоричен бе Кючюк.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и екипът на Централния предизборен лъч на Движението посетиха крепостта "Баба Вида" и Осман Пазвантоглу джамия. Културно-историческият туризъм е приоритет на ДПС. Културното наследство е код за обединение, основа за икономически просперитет, подчерта Карадайъ.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com