Сряда,

Андрей Райчев попиля политиците

От: Иван Ангелов, кадър бТВ -
2080
Андрей Райчев попиля политиците
A
A
A

“Притеснен съм от липсата на политическо съдържание. Ако видите предизборната кампания, ще видите, че там се говорят общи неща, мантри и няма нищо, което да задвижи обществото в някаква положителна посока.” Това заяви политологът Димитър Аврамов в предаването “120 минути” по бТВ.

Той обясни и защо липсва енергетиката в кампанията на партиите. “Защото България има корупционно поддържана система на държавни монополи в енергетиката, които източват ресурсите на нацията и ги държат в ръцете на политиците”, каза Аврамов.

“Смисълът да си политически лидер е да можеш да представляваш и да водиш много хора в една посока. Разделението, само за да получиш власт, е акт на самоизяждане. Липсата на знание води до неестествена ескалация и изкуствени конфликти”, заяви политологът. 

“Аз съм дълбоко убеден, че всички партии са уморени. Наблюдаваме преумора и страх от електората”, каза Андрей Райчев.

“Иван Костов каза нещо много важно - аз гласувам за тях (дясното обединение) за последен път. Той казва, че това обединение поема леви функции”, обясни той.

“Левицата до такава степен е умряла, че дясното поема тези функции.

Левицата не само стремително върви надолу, но се явява и като два субекта. Ако малката левица влезе (“Левицата”) и голямата БСП тази криза ще започне да свършва. Малката левица не е никак нова, защото там са стари лидери. Румен Петков и Татяна Дончева са лични врагове, но се съюзяват, за да спасят левицата”, добави Райчев.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com