Петък,

Децибели в студиото. Горещ дебат за цените

От: СТАНДАРТ -
869
Децибели в студиото. Горещ дебат за цените
A
A
A

Горещ дебат на висок тон се проведе в студиото на Нова тв. Акад. Николай Денков от „Промяната” и Цончо Ганев от „Възраждане” кръстосаха шпаги за овладяването на инфлацията и високите цени.

Зад банките застанаха още Росен Желязков от ГЕРБ, Кристиян Вигенин от БСП и Виолета Комитова от „Български възход“.

Според Денков всички цени са започнали да скачат заради войната в Украйна, но тази теза моментално бе оборена от Ганев: „Той казва неща, които не са истини. Няма какво да го слушам. Не ми говорете, вижте как е в Прибалтика“.

Тогава двамата кандидати започнаха да говорят един през друг на висок тон. Виктор Николаев и Мира Иванова няколко пъти опитаха да ги спрат и им правеха забележки, но участниците в дебата сякаш просто не ги чуваха.

 „Естествено, че войната допринася за влошаването на общото състояние. Няма война, която да няма цена, но всичко започна още с ковид кризата“, заяви Виолета Комитова, която също се намеси на висок тон, опитвайки се да намали напрежението между ПП и „Възраждане“.

След като намалиха децибелите в разговора се намеси и Росен Желязков от ГЕРБ, който поде: „Мисля, че е време разговорът да се върне в нормалния тон“, и смени темата с тази за данъка „свръхпечалба“, който готви държавата.

„Виждам, че целта на г-н Ганев е да покаже, че проблемите в държавата и в света, са заради нашата коалиция, но това не е така“, каза акад. Денков, но бе прекъснат.

„Ама вие не направихте каквото трябва, когато управлявахте. Раздавахте на всички фирми по много, вместо на тези, които имат нужда. 150 млн. наляхте в такива компании“, контрира Цончо Ганев.

„Искам да реагирам, но аз няма да се надвиквам!“, ядоса се акад. Денков.

Комитова също се включи и отсече, че подобен диалог няма никаква полза за зрителя и не се решават нови проблеми, припомняйки се стари грешки и минали решения.

„Аз мога да му отговоря на г-н Ганев, но ако той спре да крещи и да спори и ми даде да се изкажа. Г-н Николаев, аз съм дошъл, за да изразя аргументи, това, което виждаме и в НС, но и тук, е едно непрекъснато надвикване от страна на „Възраждане“. Казват се лъжи, а после се крещи“, оплака акад. Денков.


Всички новини от категория Избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com