Четвъртък,

Жените социалистки застанаха зад Радев

От: Редакция -
167
Жените социалистки застанаха зад Радев
A
A
A

Безрезервно и категорично жените-социалистки застават зад кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова за втори управленски мандат.

Това заяви председателят на Обединението на жените-социалистки (ОЖС) в БСП Дора Янкова след заседание на Оперативното бюро с областните координаторки. Тя добави, че Обединението е приело да организира политически инициативи за подкрепа в кампанията, тъй като вижда в лицето на настоящата президентска двойка единствения безалтернативен народен борец срещу корупцията и защитник на социалните каузи за достоен живот. 

От сегашните претенденти за президент и вицепрезидент само Румен Радев и Илияна Йотова се обявиха в подкрепа на протестите миналото лято, а и през целия си 5-годишен мандат не спряха ясно и отчетливо да отстояват каузите за справедливост в държавата на всички нива, мотивираха своята подкрепа социалистките. 

На заседанието бяха обсъдени и политическите задачи относно провеждането на парламентарните избори за 47-о Народно събрание. Както и задачите в подкрепа на листите на Българската социалистическа партия. 

Жените-социалистки посочиха и темите, върху които ще работят до края на 2021 година. Сред тях са проблемът с домашното насилие, законовата регулация за работа от разстояние, социалните неравенства и цените, инфлацията и доходите. Акцент беше поставен и върху неравностойното заплащане между мъжете и жените, което е сериозен проблем.

"Обединихме се и около няколко инициативи, които можем да организираме онлайн, съобразно пандемичната обстановката, в която се намираме", посочи още Дора Янкова. Тя подчерта, че жените-социалистки са готови да вложат всички сили за спечелване на президентския мандат, както и за достойното представяне на социалистите на тези избори.

--


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички