Неделя,

ВМРО скочи на Кирил Петков. Гази Конституцията

От: СТАНДАРТ -
446
ВМРО скочи на Кирил Петков. Гази Конституцията
A
A
A

ВМРО скочи на Кирил Петков. Внасяме жалба във ВАС да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от него като министър, обявиха воеводите. Конституционният съд се произнесе днес, че Петков е нарушил Конституцията, защото е имал и канадско гражданство, встъпвайки в длъжност като министър и подписвайки декларация с невярно съдържание, че има само българско гражданство.

ВИЖ ОЩЕ: КС реши за Кирил Петков. Бил е незаконно министър

Днес Конституционният съд на Република България взе поредното достойно и националноотговорно решение. От самото начало беше ясно, че лицето Кирил Петкъв, гръмко провъзгласил се за продължител на промяната, е излъгал в декларацията, че има само българско гражданство. Това е не само декларация с невярно съдържание и лицето носи наказателна отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс, но това най-вече e грубо погазване на Основния закон на държавата, заяви ВМРО в специална позиция по случая.

Ето какво още гласи позицията на ВМРО:

Ето това са „новите“, „честните“ и „променящите статуквото“. Идват уж, за да оправят България, но влизат в тази битка по нечестен и незаконен начин.

Ние от ВМРО сме категорични, че прокуратурата веднага трябва да се намеси, като в същото време внасяме жалба до Върховния административен съд всички решения и актове, подписвани от Кирил Петков като министър, да бъдат обявени за нищожни. Днешното решение на КС всъщност повдига и въпроса за решенията, вземани на заседания на МС в присъствието и с гласа на това лице.

В същото време ще Ви припомним, че вече такива герои сме ги гледали. По времето на царя едни юпита се заявиха, че ще сменят системата, но вместо това промениха единствено собственото си финансово състояние. Затвориха ядрените реактори на АЕЦ „Козлодуй“ и си тръгнаха и обрекоха държавата ни на енергийно робство за сметка на високи постове в Брюксел.

Това трябва да спре!

Ние от ВМРО сме категорични, че и тази битка ще я доведем докрай.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички