Вигенин готви нокаут на изборите. Откъде идва

Иска кабинет с БСП и Радев нта първи тур

Вигенин готви нокаут на изборите. Откъде идва | StandartNews.com

Доскорошният зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин заяви, че "в следващия парламент не може да бъде съставен кабинет без участието на БСП".

"Партиите и лидерите трябва да проявят диалогичност, да се състави устойчиво правителство, което да стабилизира държавата. И двата избора са много важни - и този за президент, и този за парламент.

Трябва да си свършим работата за парламентарните избори. Що се отнася до президентските - Румен Радев събира много широка подкрепа не само на БСП, така че се надявам с общи усилия на партии и на граждани да решим въпроса с избора за държавен глава още на първия тур, което би облекчило целия изборен процес", каза в "Още от деня" заместник-председателят на БСП.

"В следващите дни ще станат ясни водачите на нашите листи. Другата седмица предстои да решим и целия състав на листите. Започва активната ни работа по подготовката на кампанията в активната фаза и смятаме да се представим достатъчно убедително на тези избори, за да бъдем решаващ фактор в следващия парламент", допълни Кристиан Вигенин.

На въпрос защо щом БСП подкрепя кандидатурата на Румен Радев се е регистрирала и за президентските избори, Вигенин отговори: "Ние винаги сме се регистрирали за президентските избори, ние сме партия, която участва в тези избори, независимо, че подкрепяме официално Радев, който ще бъде издигнат от инициативен комитет, в който БСП участва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай