Василев: Започваме преговори за кабинет, каним служебните министри

Ще формираме работни групи с другите партии, обясни съпредседателят на Продължаваме промяната

Василев: Започваме преговори за кабинет, каним служебните министри | StandartNews.com

Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим тази отговорност. Това заяви в предаването „Лице в лице“ съпредседателят на партията „Продължаваме промяната“  Асен Василев. 

По думите му още тази седмица ще започнат разговорите с потенциалните им партньори – всички парии в парламента, без ГЕРБ и ДПС.  „Идеята ни е по всеки един от секторите, където е необходима реформа – енергетика, здравеопазване, образование – да се сформират работни групи от всичките партии – от нас, БСП, ДБ, ИТН. Бихме поканили в тези групи и министрите от служебния кабинет – в ролята им на експерти. Да се обсъдят основните проблеми, начините за решаване и накрая да се излезе с един план за следващите 4 години“, обясни Василев.

Според него, за да има устойчиво управление е необходимо стабилно мнозинство в парламента. Няма как да се случи обещаната промяна с правителство на малцинството, смята той.

Василев не коментира персонални номинации за бъдещи министри. Първо трябва да се започне от проблемите, а не от хората, смята той. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обаче потвърди, че Кирил Петков ще бъде кандидатурата за премиер, а той самият за финансов министър. Относно галопиращата инфлация, Василев коментира, че няма как България да се справи бързо с проблема: „Левът е закачен за еврото, ако има инфлация в еврозоната 5%, няма как инфлацията в България да е по-различна – може да е процент нагоре или надолу“, обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай