Василев и Петков с нов партньор

ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ се присъедини към „Продължаваме Промяната“

Василев и Петков с нов партньор | StandartNews.com

ПП „Политическо Движение Социалдемократи“ е поредната формация, която се присъединява към коалицията „Продължаваме Промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков. Постигнато е било споразумение за съвместно явяване на парламентарните избори на 14 ноември 2021 г. Това съобщиха от коалицията.

Разговори за присъединяване към коалицията се водят и с други партии, които биха припознали основните политически цели и приоритети на „Продължаваме промяната“ и са готови да спазват заложените в споразумението принципи, уточняват от там.

„Политическо движение Социалдемократи“ е основана през 2000 г. Движението има за цел да работи за превръщане на България в модерна и развита държава. През годините и имала много инициативи и предложения, които са насочени в различни сфери с цел подобряване на законодателството и за развитието на страната.

През 2005 г. движението първо предложи въвеждането на електронна здравна карта. Също така преди три години издигна инициативата за равнопоставеност на бащите и майките на деца до 3-годишна възраст съгласно Кодекса на труда.

Трите принципа на социалдемокрацията – справедливост, свобода и солидарност, са изцяло покрити от програмата, която предлага коалиция „Продължаваме промяната“, което е основният мотив на движението да се присъедини към коалицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай