Сряда,

Валери Симеонов: Нужен ни е деен президент с характер

От: Агенция Стандарт -
254
Валери Симеонов: Нужен ни е деен президент с характер
A
A
A

Нужен ни е деен президент с характер. Той трябва да е личност, да е обединител на нацията, да пази независимостта и суверенитета на държавата. Това каза в „Денят започва“ по БНТ кандидатът за президент от "Патриотичния фронт - НФСБ, БДС "Радикали", БНДС "Целокупна България" Валери Симеонов.

„Мисля, че не е нужно да обяснявам на хората, които са следили моето развитие и изявите ми в политическия спектър – доказал съм, че притежавам тези качества, които отхвърлят всякакви съмнения за корумпираност“, добави той. 

„Нямам никакви обвинения, независим съм и от коалиционни партньори, и от външни фактори. Последователен съм. Притежавам и необходимата доза смелост и най-вече отговорност, каквато трябва да има всеки държавник. Това според мен са най-важните качества и нека по тях да бъде преценен всеки един от нас като президент“, заяви лидерът на НФСБ. 

„Най-важната от трите кризи – здравна, икономическа (енергетика) и бежанска е първата, тъй като сме с най-много починали от коронавируса в Европа. Първата задача на президента е да направи всичко възможно за предприемане на адекватни мерки, които да ограничат заболеваемостта и смъртността“, добави той. 

„Нужно е да сложим началото на една кампания за ваксинация, каквато до момента Радев не провеждаше и никой не го правеше, защото всяка партия се опитва да се хареса на скептиците, които според статистиката са около 80%. Един отговорен държавник трябва да казва истината и да решава проблемите на държавата“, подчерта Симеонов. 

„Още в първите дни след вота трябва да се свика Консултативния съвет, на който да се приемат мерки в две посоки – практическо ограничаване на пандемията и за пропуснатата кампания. Всеки политик трябва да агитира чрез собствения си пример, показвайки своя зелен сертификат. Трябва и да обяснява, че ваксинирането е най-полезно за хората и е единственото средство за борба с пандемията“, добави той.

„След като бе разпуснат Националния оперативен щаб, виждаме, че здравното министерство не полага нужните усилия, нито има възможност да въздейства на хората да се ваксинират. Предприемат се едни плахи мерки. Всички се жертва в името на политиката заради предстоящите избори, а това е в ущърб на нацията“, коментира кандидатът за президент. 

„Държавният глава трябва да отстоява своите конституционни правомощия. Той е обединител на нацията и е нужно да пази независимостта и суверенитета на държавата. Преди две години руският патриарх дойде и казвайки, удряйки по масата как трябва да се промени българската история, а Румен Радев мълчеше и кимаше с глава“, припомни той.

„Странни събития се случват с машините за гласуване. В началото бяха 226, после още 150 и в крайна сметка над 400 такива се намират на територията на склада, който е охраняван от жандармерия“, заяви Симеонов. 

„Тези разнообразни обяснения - първо били за Албания и за Грузия, второ били за демонстрация, трето – за резервни части, будят съмнение за подготовка на мащабна манипулация“, добави той.

Призовавам избирателите да гласуват за независимите, решителните, смелите държавници, които се явяват на тези избори с номер 4 от интегралната бюлетина, каза още Валери Симеонов. 


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com