Среща Кирил Петков – Христо Иванов. Обсъждат ли премиер

Колко ще струва кампанията на новия проект?

Среща Кирил Петков – Христо Иванов. Обсъждат ли премиер | StandartNews.com

Колко ще струва кампанията на новия проект „Продължаваме промяната” на Кирил Петков и Асен Василев? Под 1 милион лева, каза Петков в предаването "ЕвроДикоФ". И заяви: „Ще се вижда откъде идват парите, всичко ще бъде напълно прозрачно”.  По думите му на сайта на формацията ще бъдат оповестени имената на спонсорите, както и размерът на средствата, които дават. Партията ще разчита най-много на представители от IT сектора, но всеки с почтен бизнес е добре дошъл, каза още бившият министър.

"Наши приятели с абсолютно чист бизнес вече заявиха готовност да спонсорират кампанията. Обещанията засега са за около 600 000 лв.", каза Петков.

Следващата седмица „Продължаваме промяната” се среща с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме", за да обсъждат коалиция след изборите.

Не сме влизали с ДБ в конкретики кой да е премиер и кой не. Не вярваме, че най-добрата стратегия да се явяваме с тях на избори. Ние примерно много подкрепяме президента Радев, а някои от тях може и да предпочетат да не го подкрепят. Имаме и много различия. Който вярва на нас, да гласува за нас, който има по-дясно виждане - за ДБ, а по-ляво за Мая Манолова, каза Петков.

На въпрос дали затваря вратата пред "Има такъв народ" Петков обясни, че ще изчака Слави Трифонов "да преосмисли леко начина си на комуникация". И допълни, че не вярват толкова в дясната политика на ИТН и "бюджетните им ястреби", които държат на нулев бюджетен дефицит.

"За нас нулевият дефицит е нищо, ако има пенсионери, които живеят под линията на бедност", посочи Кирил Петков.

Не отбягвам да говоря за ИТН. Там имаше много хора, които харесвам - Мика Зайкова например. Има и други, с които се радвах, че работих. Според мен те трябва да осмислят бъдещето на парламента. Може евентуално да говорим и с тях, каза Петков.

Това, което ми беше малко по-трудно да имам доверие на Трифонов е, че постоянно ни вкарваше в общественото внимание с някакви грешни неща - за бизнесите ни, за връзки всякакви измислени. Но ние нямаме его и очакваме да видим как ще е в бъдещето. За Слави - просто бих го изкачал какво има предвид преди да преминем към преговори и разговори, посочи Петков.

Ако има драстична промяна в ГЕРБ, също би имало някакъв диалог. Ако си признаят всички грехове и спрат да се оправдават, Това било добро първо условие да говорим, заключи Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай