Сачева, ГЕРБ: Тръгваме към избори с идеята да преборим хаоса

Хората нямат повече време. Ще предложим правителство, което да върне времето, в които имаше ясна отговорност, каза политикът

Сачева, ГЕРБ: Тръгваме към избори с идеята да преборим хаоса | StandartNews.com

"ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса. Ние сега ние се намираме в много различна ситуация - имаме политическа, ценова и здравна криза. Смятам, че хората нямат повече време, затова ние трябва да предложим правителство, което да върне времето, в които имаше ясна отговорност и в които се предлагаха повече решения, отколкото проблеми", каза пред БНР Деница Сачева от ГЕРБ.

Деница Сачева заяви за бъдещите намерения на ГЕРБ: "Ние неведнъж сме правили коалиционни правителства. Моделът е ясен - на масата да се поставят всички проблеми, политиките, които трябва да се водят и да се търсят партиите, с които те да се проведат. Ще търсим възможности за диалог с партиите от формата ЕНП, а не БСП и ДПС. 

"Това може да е част от Демократична България, ние имаме допирни точки с тях. Това, че те към момента излагат единствено съдебната реформа на преден план, но това не означава, че ние в съдебната реформа имаме големи различия. Ние искаме да се говори за цялостна съдебна реформа", поясни още Сачева.

По думите и страната се намира в криза и трябва да се започне да се говори по конкретните теми - пандемията, Планът за възстановяване и устойчивост, въглищните централи.

"За мен е много по-важно какви мерки ще се предвидят, така че да можем да заменим мощностите, които се затварят, защото самото договаряне на една имагинерна дата на практика не означава, че проблемът е решен, напротив - проблемите тепърва започват", поясни още Сачева.

Тя каза също, че биха подкрепили и правителство с друг мандат или пък да бъдат силна опозиция.

"ГЕРБ ще търсят отговорното поведение към гражданите, да има действащо Народно събрание и изпълнителна власт, за да има стабилност в страната", посочи Сачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай