Румен Радев даде ход на шахматен турнир

Играта на шах изисква много качества, но преди всичко креативно мислене

Румен Радев даде ход на шахматен турнир | StandartNews.com

За мен е истинско удоволствие да бъда днес тук на това прекрасно място в това прекрасно време и да открия третото издание на турнира от веригата Аксидия Мастърс, с тези думи Румен Радев се обърна към участниците и домакините на турнира.

България винаги е имала и продължава да има своите успехи на най-високото гросмайсторско ниво в шахмата, както при мъжете, така и при жените. Разбира се и младите също следват този път, но можем да направим много повече. И днешният турнир е важна стъпка. За това искам да поздравя организаторите и домакините от Българската федерация по шахмат-1929 за популяризирането на шахматната игра, отбеляза президентът.

Румен Радев подчерта, че играта на шах изисква много качества, но преди всичко креативно мислене, желязна логика и здрави нерви. Все качества, които спомагат за развитие, за постигане на успехи не само в спорта, но и в бизнеса, в науката, в личния живот.

Убеден съм, че за някои от вас днешният турнир ще бъде като на работното им място, защото шахматът е един сложен алгоритъм, а както знаем алгоритмите са в основата на програмирането, така че надявам се да не ви бъде скучно, завърши Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай