Сряда,

Румен Радев даде ход на шахматен турнир

От: Редактор -
372
Румен Радев даде ход на шахматен турнир
A
A
A

За мен е истинско удоволствие да бъда днес тук на това прекрасно място в това прекрасно време и да открия третото издание на турнира от веригата Аксидия Мастърс, с тези думи Румен Радев се обърна към участниците и домакините на турнира.

България винаги е имала и продължава да има своите успехи на най-високото гросмайсторско ниво в шахмата, както при мъжете, така и при жените. Разбира се и младите също следват този път, но можем да направим много повече. И днешният турнир е важна стъпка. За това искам да поздравя организаторите и домакините от Българската федерация по шахмат-1929 за популяризирането на шахматната игра, отбеляза президентът.

Румен Радев подчерта, че играта на шах изисква много качества, но преди всичко креативно мислене, желязна логика и здрави нерви. Все качества, които спомагат за развитие, за постигане на успехи не само в спорта, но и в бизнеса, в науката, в личния живот.

Убеден съм, че за някои от вас днешният турнир ще бъде като на работното им място, защото шахматът е един сложен алгоритъм, а както знаем алгоритмите са в основата на програмирането, така че надявам се да не ви бъде скучно, завърши Радев.


Всички новини от категория Избори 2 в 1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички