Революция от Манолова. Държавата плаща сметките за ток

Хората се тревожат, че инфлацията ще изяде увеличените пенсии

Революция от Манолова. Държавата плаща сметките за ток | StandartNews.com

Мая Манолова обяви какви спешни мерки трябва да предприеме държавата в условията на пандемия.

Революционна идея за икономическото оцеляване на хората в пандемията обяви Мая Манолова във Видин. Тя настоява държавата да плати сметките за ток на хората и бизнеса.

Държавата трябва да компенсира скока на битовите сметки и електроенергията, както на домакинствата, така и на бизнеса, заради инфлацията, каза председателят на Гражданската платформа "Изправи се БГ! Ние идваме!", след като се срещна днес с граждани във Видин, Дунавци и Арчар.

Притесненията на хората са, че направените увеличения на пенсиите ще бъдат "изядени" от инфлацията.

Направили сме необходимите разчети и затова настояваме всички битови сметки да бъдат поети от държавата. За бизнеса това ще струва между 150 и 180 милиона лева на месец, а за домакинствата - 30 милиона лева. Очаква се от началото на следващата година ще бъде увеличена и цената на водата, каза Манолова.

Служебното правителство може да направи тази компенсация и без парламент, защото заради инфлацията приходите в държавната хазна се увеличават, допълни тя.

По думите ѝ на енергийната борса някои печелят от скъпия ток и затова тези пари могат да се преразпределят. Като пример Манолова посочи, че АЕЦ "Козлудуй" ще реализира приходи близо 1,5 милиарда лева за зимните месеци и става дума за преразпределение на дивидента в държавната хазна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай