Рашков заплаши Борисов с разкрития

Има данни за престъпления, миришещи на асфалт, предупреди вътрешният министър

Рашков заплаши Борисов с разкрития | StandartNews.com

Вътрешният министър Бойко Рашков заплаши бившия премиер Бойко Борисов с разкрития, които "миришат на асфалт".

"Има данни за престъпления, които миришат на асфалт. Един известен и велик може би пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел в Обединените арабски емирства 21 милиона лева. Той е собственик на голяма пътна фирма. Дали са законни средствата и много други разкрития ще обявим след няколко дни", закани се Рашков в предаването „Лице в лице“ по бТВ. По думите му става въпрос за един от собствениците на фирми, които са строили лотове от пътищата у нас, и не са се явили лично в МРРБ да докаже с документи дължи ли им държавата пари: "А изпратиха работници с тежка техника, която повреди доста настилката в София. Ще стане ясно след няколко дни - дали парите са законни и ще обявим други разкрития, които обществото заслужава да узнае. Например тази магистрала "Хемус", има ли за всеки лот изискуемите книжа, които са необходими, когато се започва строеж, както и дали е строено по законите в нашата страна", обясни Рашков. Той коментира и, че е плащано на строителни фирми предварително, без да са вършили работа. „Може ли да се изплаща за участък от магистралата, който въобще не е започнат и да се дават авансово пари миналата година, а там да няма и до момента нито една копка извършена. Не всяка фирма е успяла да влезе в кръга, който да се възползва от това благоразположение на борисовото правителство и да получи едни суми, за каквито се говореше преди 89-та г., че в куфарчета са получавали някои представители на обществото. Сега е горе-долу същото“, коментира вътрешният министър.

По думите му имало много сигнали за купуване на гласове, като те са основно от две парти ГЕРБ и ДПС. Рашков определи като „голословни“ думите на Мустафа Карадайъ, че вътрешният министър е унижавал избиратели на ДПС по време на предишните избори. "Той можеше да даде тези сигнали на прокуратурата, ако не вярва на МВР", обясни още Рашков.

Вчера лидерът на ДПС обяви от Раград, че партията вече е подала жалба в прокуратурата срещу полицейски тормоз над избиратели на Движението, а отделно адвокати завеждат дела, за да защитят правата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай