Проф. Константинов каза единствената възможна коалиция

Препоръча на политиците да забравят темата за "изчегъртването" на експерти

Проф. Константинов каза единствената възможна коалиция | StandartNews.com

Изборният спец проф. Михаил Константинов каза единствената възможна коалиция за управление след изборите. По думите му, ако две партии направят коалиция, гласовете им няма да достигнат. Тройна също няма да е достатъчна.

Само четворна коалиция е възможно да ни управлява след вота на 14 ноември, заяви в ефира на БНТ математикът проф. Михаил Константинов.

Той препоръча на политиците да забравят темата за "изчегъртването" на експерти.

Ако някой има хеш кода на машинното гласуване, е сравнително опасно, каза математикът.  Но основната опасност е не толкова този код, а това, че хората се уплашиха от машините за гласуване. Опасно е, че се загуби доверието в изборния процес.

"Ние по трудния начин разбрахме защо в Европа не гласуват с машини" - защото е несигурно и хората не вярват, има съмнения, че вотът ще е неистинен, обясни проф. Константинов.

Той прогнозира, че заради четвъртата вълна на коронавируса, активността на изборите няма да е висока.

"COVID-ът се надига, а ваксините го посичат. А в България "COVID-ът посича", защото не се ваксинирахме когато трябваше. Не мога да апелирам затова да няма избори, просто трябва много да внимаваме, за да не си докараме още неприятности”, заключи математикът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай